De buitenkant van gebouw D1 van The Marker
De buitenkant van gebouw D1 van The Marker Foto: The Marker

De Markendaalseweg krijgt een flinke metamorfose. Zo werd vorige maand City Twin, op de oude plek van de Rabobank opgeleverd. En afgelopen week gingen de appartementen van het nog te bouwen 'The Marker' in de verkoop.


Het is een indrukwekkend project dat voor een flinke metamorfose van de Markendaalseweg gaat zorgen: The Marker. Voor de realisatie van de zeven complexen, zes met koopappartementen en één met huurappartementen, wordt het leegstaande UWV gebouw gesloopt. The Marker zal aan het water liggen, want het ligt aan de plek waar de Nieuwe Mark zal worden doorgetrokken.

The Marker bestaat in totaal uit 170 appartementen. 121 daarvan zijn koopappartementen, en 49 zijn huurappartementen. Voor het goedkoopste koopappartement betaal je 245.000 euro en voor het duurste penthouse wordt 1.395.000 euro gevraagd.

Om The Marker te kunnen realiseren moet eerst het leegstaande UWV gebouw nog worden gesloopt. Dat gebeurt in het eerste kwartaal van 2021, wat iets later is dan origineel gepland was. "De complexiteit van dit project heeft ertoe geleid dat er enkele maanden vertraging ontstond", legt de makelaar van het project uit. "Met stikstofproblemen of corona had dat niets te maken. En nu het plan in de verkoop gaat, verwachten we geen vertragingen meer." Medio 2021 zal de bouw van de zeven complexen van start gaan. Dat gebeurt gelijktijdig. In 2023 staat de oplevering van het gehele project gepland. Op dat moment zullen de 49 huurappartementen ook beschikbaar komen. The Marker zal op dat moment nog niet aan het water liggen, stelt de makelaar. "Het doortrekken van de Nieuwe Mark volgt waarschijnlijk na de oplevering van The Marker."[n]