Woensdag 19 augustus

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is tijdens Corona, voorlopig alléén geopend op woensdag en donderdag, van 10.00-16.00 uur. www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com


Donderdag 20 augustus

Just do it!

20:30 | Bushalte Meulenspie bij Scala

Begonnen met hardlopen en wil je verder komen onder professionele begeleiding? Eenmaal per week krijg je op een ontspannen en gezellige manier looptraining van een professionele trainer. Aan het einde van de cursus loop je in eigen tempo 10 km hard. Naast een goede trainingsopbouw wordt er aandacht besteed aan loopscholing, blessurepreventie, kleding en veiligheid. Tevens ontvang je een persoonlijk trainingsschema. Start van de cursus: donderdag 20 augustus; Verzamelpunt: Bushalte Meulenspie bij Scala. Trainingsavonden: donderdagavond van 20:30 tot 21:45 uur. Loop eenmalig vrijblijvend mee op 20 augustus. Bel voor extra info: 06-23008476.


Vrijdag 21 augustus

Biesdonk voor Ouderen

13:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 21 augustus vanaf 13:00 uur weer een gezellige middag. Biesdonk voor Ouderen. Gemeenschapshuis de Biesdonk Breda.


Bal des Voorpret Bingo

20:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 21 augustus Bingo Bal des Voorpret. Hoe gaan we dit doen? Voor de bingo’s geldt dat we grotere tafels hebben en minder zitplekken. Uiteraard mag een groep welke uit hetzelfde huishouden komt wel bij elkaar aan een kleinere tafel. Indien dit niet is kunnen we helaas maximaal 4 personen aan een tafel kwijt. Aanmelding verplicht. Verplicht handen wassen bij binnenkomst. Enkel betalen met pin of contactloos. Toegang alle leeftijden, meespelen vanaf 18 jaar. Gemeenschapshuis de Biesdonk. Zaal open 19:00 uur. Aanvang 20:00 uur. Einde ongeveer 23:30 uur. www.baldesvoorpret.nl


Zaterdag 22 augustus

Stoffenmarkt bij Tools To Work

11:00 | Werkplaats Tools Top

Naai je graag je eigen kleding, maak je knuffels van stof, of houd je van quilten? Misschien vind je wel een leuke coupon tijdens de stoffenmarkt die Tools To Work eenmalig houdt. Op zaterdag 22 augustus bent u tussen 11.00 uur en 15.00 uur welkom op het buitenterrein van Tools To Work aan de Laanzichtweg 101 in Teteringen. Er wordt dan een ‘corona-proof’ stoffenmarkt gehouden waarvan de opbrengst weer gebruikt wordt voor de Afrikaanse projecten. De toegang tot de markt is gratis. U dient te betalen met contant geld (pinnen kan niet) en neem zelf een tasje mee. Parkeren kan in de berm voor het bedrijfspand.


Zaterdag 22 en zondag 23 augustus

Kunsten Expositie met als titel Sterke Vrouwen

13:00 | Culinart

Onder de titel Sterke Vrouwen presenteert galerie Culinart haar achtste expositie in 4 jaar tijd. Na de drukbezochte en veel gewaardeerde tentoonstellingen 'Wild in de schuur', 'Jan Strube & Jan Tankink' en 'Boer zoekt Kunst' tonen we nu schitterende kunstwerken van twaalf kunstenaressen en een autrice. De officiële opening vindt plaats op zondagmiddag 23 augustus. Inmiddels hebben 2 sterke vrouwen toegezegd hun bijdrage te leveren. Leny van Sundert en Ria Bekkers.Culinart is gevestigd in de Vlaamse Schuur van rijksmonument De Nispenhoeve. Adres: Beeksestraat 76, 4841 GD te Prinsenbeek. De expositie loopt van 1 augustus tot en met 30 september. De openingstijden zijn op alle zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur. Ook op verzoek gaan we open in overleg. Bel 06-29257570. Toegang is gratis.




Zondag 23 augustus

Museum de Stee

14:00 | Heemschuur De Stee

Door de coronacrisis kunnen in het museum geen aparte exposities plaatsvinden. Echter er zijn nog genoeg andere interessante onderwerpen die u kunnen terugplaatsen in de leefomgeving van alledag in vroeger tijden. Bezoek op 23 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur het museum. Het museum is gevestigd in Heemschuur de Stee op het zuringveld 1a in Teteringen. De entree voor het museum is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van het erfgoed wordt zeer op prijs gesteld. Op de website www.teteringserfdeel.nl kunt u nadere informatie over het museum vinden.




Maandag 24 augustus

Webinar ‘Veranderend rollenpatroon’

11:00 |

Zodra je mantelzorger wordt, verandert je leven. Je krijgt niet alleen met zorg- en regeltaken te maken, maar ook de relatie met degene voor wie je zorgt verandert. Om hierin te ondersteunen, organiseert StiB het webinar ‘Veranderend rollenpatroon’. Het webinar vindt plaats op maandag 24 augustus om 11.00 uur. Mantelzorgers kunnen zich gratis aanmelden via www.stib-breda.nl/agenda. Veel bijeenkomsten zijn afgelast vanwege de coronamaatregelen, terwijl voor mantelzorgers het zorgen gewoon doorgaat. Door webinars te organiseren, kunnen mantelzorgers toch informatie en advies ontvangen. Maar ook huisbezoeken of afspraken op kantoor zijn weer meer mogelijk, met goede afspraken vooraf. Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Bel 076-7503200 of mail naar info@stib-breda.nl. Meer informatie over mantelzorgondersteuning in Breda is te vinden op www.stib-breda.nl.


Dinsdag 25 augustus

Zomeravondwandelingen voor mantelzorgers

19:00 | De Kogelvanger

Mantelzorgers zorgen vaak lange tijd voor een naaste. Dan is het belangrijk om ook tijd te nemen voor ontspanning. StiB organiseert daarom voor mantelzorgers twee zomeravondwandeling op dinsdagavond 25 augustus. We verzamelen om 19:00 uur bij de Kogelvanger, Galderseweg 55 te Breda en wandelen tot ongeveer 20:30 uur. Graag van tevoren aanmelden via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00. Deelname is gratis.

Erop uit in de natuur kan heerlijk zijn. Het maakt je hoofd leeg en kan je helpen om even de zinnen te verzetten. Maak daarom tijd voor een ontspannen wandeling van 5 à 6 km met andere mantelzorgers en vrijwilligers. De wandeling gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

Uiteraard houden we ons tijdens de wandeling aan de RIVM-voorschriften.