Qui Vive in coronaproof opstelling.
Qui Vive in coronaproof opstelling. onbekend

Qui Vive komt dit jaar
niet naar Breda

BREDA - Liefhebbers van klassieke muziek in Breda en omgeving zijn inmiddels bekend met de concerten van Qui Vive, de groep koorzangers en orkestmusici die één keer per jaar richting Breda komt. Traditioneel vormt het concert in Breda, de laatste jaren in Effen, de afsluiting van de zomertournee die Qui Vive elk jaar maakt in Frankrijk. Helaas loopt het dit jaar anders.


In de week van 26 juli tot 2 augustus 2020 zou Qui Vive voor het eerste jaar La Flêche aandoen. Een mooi programma lag klaar om zoals elk jaar met veel toewijding in te studeren en uit te voeren in La Fleche, Saumur en Sarthe. Toen duidelijk werd dat vanwege de coronapandemie zowel in Nederland als in Frankrijk beperkende maatregelen zouden gaan gelden, zonder dat te voorspellen viel wat die maatregelen in juli/augustus zouden betekenen voor de mogelijkheid om naar Frankrijk te reizen, daar op een camping te verblijven en concerten te geven, zag het bestuur van Qui Vive zich eind april genoodzaakt om de activiteiten voor 2020 af te blazen.

Echter, Qui Vive is niet alleen een muzikaal ensemble maar ook een hechte groep mensen die er van genieten elkaar jaarlijks te ontmoeten in een warme, vriendschappelijke sfeer. Dat aspect van Qui Vive is even belangrijk als de gedeelde liefde voor muziek. Daarom heeft het bestuur gezocht naar een mogelijkheid om elkaar toch in 2020 te ontmoeten.

Qui Vive (www.quivive.org) bestaat uit een mix van professionals en amateurs die elkaar vinden in hun passie voor muziek. Het geheel staat onder leiding van Ad van Unen, koordirigent in Breda en muziekvakdocent aan het Stanislascollege in Delft. Het mooie muzikale programma van 2020 is niet verloren: het zal in 2021 alsnog worden uitgevoerd.[n]

Afbeelding