Tegel van Moeder en Kind
Tegel van Moeder en Kind Kees de Jong

Engelbrecht van Nassau-
blad weer te lezen

BREDA - Bent u weer nieuwsgierig naar ons kwartaalblad Engelbrecht van Nassau? Het derde blad van dit jaar van onze erfgoedvereniging ligt in de boekhandels. Er is natuurlijk genoeg te lezen over Breda.


U komt te weten hoe het Mastbos is ontstaan, waarover Ton Kappelhof meer vertelt. Wist U dat er erg veel huizen een tegel van "Moeder en Kind" of "Maria en Jezus" naast hun voordeur hebben gemetseld. Meestal als bescherming voor behoud van mens en have tijdens de Tweede Wereldoorlog. Cora van Beek weet er meer over te verhalen.

Breda heeft best wat kunst op straat uitgestald. Dit keer het 2e deel over de kunst in de wijk Haagse Beemden, die Kees de Jong is gaan bekijken. We vragen de gemeente meer informtie te geven bij een kunstwerk op straat. Ons idee: zet een QR-bordje bij een beeld, zodat de bezoeker of toerist wat het werk voorstelt. Maar ook de omstandigheden in Breda tijdens de Tweede Wereldoorlog ( deel 3) kunt u te weten komen, die door Joop Bakker - historicus uit de doeken worden gedaan. Verder zijn nieuwe straatnamen van Breda vastgesteld, waar Gerard Otten erg veel over te melden heeft. Daarnaast de Kroniek van Breda, waarin de laatste drie maanden worden beschreven tijdens de coronacrisis. Veel leesplezier en koop de "Engelbrecht van Nassau" in de boekhandels in het centrum en daar buiten in Breda. Ook in het Stedelijk Museum is ons blad te vinden in de museumwinkel.


Info
Wilt u niks missen? Wordt dan lid van onze erfgoedvereniging en kijk daarvoor op onze website:
www.engelbrechtvannassau.nl[n]