Tom van Grinsven. FOTO BERNARD BROUWER
Tom van Grinsven. FOTO BERNARD BROUWER Bernard Brouwer

Zoon Tom en vader Tonny winnnen vlucht vanuit Sens

BREDA - Afgelopen zaterdag waren de weersvooruitzichten niet veel belovend, onze zuiderburen hadden reeds voor zaterdag alle vluchten om die reden al op de dinsdag voorafgaand alles gecanceld. Ook werd door onze afdeling Brabant-2000 de vlucht vanuit Melun gewijzigd in Sens omdat het terrein waarop gelost zou moeten worden bij dergelijke weersomstandigheden ongeschikt bleek.


De slechte vooruitzichten bleken achteraf wat overtrokken, en was het met name in de ochtend op de vlieglijn redelijk tot goed weer. Onze duiven werden daarom al om 07.45u in vrijheid gesteld, en konden hun weg onder een kalme west zuid westen wind aanvangen.


Winnaar
De uiteindelijke winnaar(s) was de Comb. T & T van Grinsven bestaande uit zoon Tom en vader Tonny. De duivensport is hun haast met de paplepel ingegeven, en vader Tonny heeft de kneepjes van het vak uiteindelijk ook weer van zijn vader Toine. Welke ook al jaren de te kloppen man is hier in Breda en verre omtrek. 14 dagen geleden was het ook een duif welke deze combinatie welke als eerste werd afgevlagd op La. Souterraine en dan nu hun 2de overwinning dit seizoen op Sens.


Winnende duif
Hun 20-459 een duivinnentje wat tot het bot gemotiveerd was omdat het op de dag van inkorving op aangepikte eitjes was ingekorfd en zorgde dat ze de weg huiswaarts met een gemiddelde snelheid van ruim 95 km p/u winnend kon afleggen. Ook 2e prijs in Union de Baronie tegen 2305 duiven en 7e in Afdeling tegen ruim 12.000 duiven. Op de voet gevolgd in onze vereniging C.C.Breda door de tandem van Team de Weerd.[n]