Optreden ter gelegenheid van een festival.
Optreden ter gelegenheid van een festival.

Seniorenorkest Nieuw-Ginneken pakt de draad weer op

BAVEL - Het Seniorenorkest Nieuw-Ginneken werd in juni 1993 opgericht en startte destijds met twaalf enthousiaste leden en is inmiddels wat betreft bezetting en aantal aardig uitgebreid. Uitgangspunt bij SONG nog altijd dat het samen musiceren een heerlijke en zinvolle bezigheid is bij het ouder worden. Juist in de afgelopen periode merk je dat m.n. ouderen het hebben van contacten en ontspanning als waardevol en onmisbaar ervaren.


Onze leden hechten aan musiceren in een ontspannen sfeer. Het orkest heeft een gevarieerd repertoire en werkt daar voortdurend aan op een passend niveau. De onderlinge verstandhouding als basis voor het beoefenen van onze gemeenschappelijke hobby is prima, maar natuurlijk is er ook tijd voor gezelligheid en een praatje tijdens een koffiepauze.

Het orkest heeft zijn roots in Bavel, maar het heeft een regionale functie. De leden komen uit de wijde omgeving Van Bavel en Breda. Repeteren doen we wekelijks op de maandagochtenden van 09.30 tot 11.30 uur in Dorpshuis ’t Klooster in Bavel. Uiteraard wordt op dit moment rekening gehouden met het 'coronaprotocol' voor blaasorkesten.

Bij uiteenlopende gelegenheden worden in de regio optredens verzorgd. Vaak op uitnodiging bij seniorenfestiviteiten zoals de Rollatorloop bij huize De Breedonk, maar ook op muziekfestivals en b.v. op de Kastelendag van de KMA.


Nieuwe leden
Het orkest staat altijd open voor nieuwe leden. Zo is speciaal een aanvulling van muzikanten op fluit, klarinet of trompet welkom. Is het iets voor u? Voor belangstellenden: kom gerust op maandagmorgen kijken en luisteren. Om 10.30 uur is er de koffiepauze. Nieuwsgierig: kijk eens op onze website www.seniorenorkest-song.nl of stuur een berichtje naar secretaris@seniorenorkest-song.nl[n]