Team de Weerd. FOTO BERNARD BROUWER
Team de Weerd. FOTO BERNARD BROUWER Bernard Brouwer

Team de Weerd fenomenaal op Sens

BREDA - Afgelopen zaterdag stonden 2 vluchten op het programma. De eerste was voor de jonge duiven vanuit het Franse Sens.


In de ochtend uren was het op de vlieglijn op verschillende plaatsen de weersomstandigheden om op tijd te kunnen lossen er debet aan. Uiteindelijk was het weer om 10.30 u. dusdanig opgeklaard dat het sein op groen kon om onze duiven de vrijheid te kunnen geven. De west-noord-westen wind bleek uiteindelijk ook nog parten spelen voor onze duiven, en op het verloop van de vlucht. Hierdoor stond deze vlucht voor onze vereniging de prijskamp dik 1 uur open.


Winnaars
De winnaar(s) van deze vlucht was Team de Weerd. Zij hadden de afgelopen weken al bewezen dat hun duiven in topvorm waren. Ook op deze vlucht bewezen ze dit, door de vlucht Sens op fantastische wijze naar hun hand te zetten. De combinatie bestaande uit (manager Eric ), verzorgers Rik en Angelo en eigenaar Dr Henk de Weerd. Bewijzen op de goede weg te zijn, ik kan niet in een glazen bol kijken, maar met potentie waar we allen nu en in de toekomst rekening mee moeten gaan houden.


Winnende duif
Hun 20-5200 wist uiteindelijk de 387 km met een gemiddelde snelheid van ruim 74 km p/u winnend af te leggen. Dat deze duif over de juiste bloedlijnen blijkt te bezitten, blijkt wel uit het feit dat hij het bloed van “Het Gouden Krakske” door de aderen heeft vloeien. “Het Gouden Krakske” is een van de vele topduiven op dit hok aanwezig. Sens: 1-2-4-5-6-7-8-10-11-12-13-14. Team de Weerd; 3. Comb C & F Nulle. Quievrain: 1. C & F Nulle; 2-3-4-7-12-14-15. J G van Wanrooy; 5-11. R.C Beens.[n]