Activiteiten tijdens week van de Jonge Mantelzorger

BREDA - Van 5 t/m 11 oktober is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Breda zetten StiB en Jongerenwerk Surplus deze week jonge mantelzorgers in het zonnetje. Zij kunnen deelnemen aan tal van leuke en ontspannende activiteiten. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.stib-breda.nl/agenda of bel 076 750 32 00.


In Nederland is een op de vijf jongeren mantelzorger. Ze groeien op in een gezin waarin een ouder, broer of zus extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van een langdurige ziekte, een beperking, psychische problemen of verslavingsproblematiek. Veel jonge mantelzorgers realiseren zich niet dat ze mantelzorger zijn. De zorg voor een familielid met een ziekte of beperking hoort er in hun beleving ‘gewoon’ bij. De Week van de Jonge Mantelzorger is bedoeld om bewustwording te creëren.

In de week van 5-11 oktober kunnen jonge mantelzorgers leuke activiteit ondernemen met andere jonge mantelzorgers. Zo zijn zij even uit de zorgsituatie en ontmoeten ze leeftijdgenoten. Er staat onder andere karten & lasergamen, trampoline springen en een rondleiding bij reptielenhuis De Aarde op het programma. In de agenda op www.stib-breda.nl/agenda staan alle activiteiten op een rij en kun je je aanmelden.

Speciaal voor professionals en ouders is er op 5 oktober om 16:00 uur het webinar '(H)erken de jonge mantelzorger'. Tijdens dit webinar vertelt Sanne over haar leven als jonge mantelzorger. Wij gaan hier live over in gesprek. Aan bod komen vragen als: Wie zijn die jonge mantelzorgers? Hoe herken je ze en hoe kun je hen het beste bereiken en steunen? Aanmelden voor dit webinar kan via www.stib-breda.nl/agenda. Je krijgt dan een link.[n]