KC Terda 1 stelt teleur met grote nederlaag

Breda - Alle korfbalteams van KC Terda speelden dit weekend een thuiswedstrijd. Veel doelpunten, veel spanning tot het eind, alleen het eerste team stelde teleur met een grote nederlaag.

Terda 1 had een moeilijke wedstrijd tegen koploper Seolto 1 uit Vlissingen. Na de regenbui halverwege de 1e helft lukte vrijwel niets meer en kon Seolto uitlopen naar liefst 3-24. Uithuilen en beterschap bij de volgende wedstrijd. Na vier wedstrijden is van de top drie verloren en van de nummer laatst gewonnen.

Eerder wist Terda 2 nipt te winnen van Juliana 4. De eerder opgelopen achterstand van 0-4 werd na een inhaalrace in de 2e helft precies op tijd goed gemaakt: 12-11.

Bij de A1 bleek na het laatste fluitsignaal de stand gelijk, 12-12.

De A2 ging net met 6-9 onderuit tegen Voltreffers A1.

Knappe overwinning Terda 3

Terda 3 wist vandaag knap van het tot dan ongeslagen Voltreffers 2 te winnen. Uit was daar eerder ruim van verloren.

Ook nu was de voorbereiding matig, Wouter was ziek, René net geopereerd en Isabel kon er helaas ook niet bij zijn. Maar de invallers bleken zich moeiteloos aan te passen. Het lekkere weer en de talloze supporters deden de rest. Uit de eerste zes schoten werd direct viermaal raak geschoten. Met deze onverwachtse achterstand schakelde Voltreffers direct een standje hoger. Daarmee werd de wedstrijd echter een stuk minder vriendelijk en had scheidsrechter Ton beide handen vol om de gemoederen rustig te houden. Hierdoor werd ook minder scherp geschoten dan de vorige keer, terwijl Terda rustig door ging met goals te maken.

Het werd nog even spannend toen na de 10-6 het verschil lang op 2 doelpunten bleef hangen. Eindstand 16-14.