Leutstoet Fijnaart/Kleigat. FOTO BEN VOS
Leutstoet Fijnaart/Kleigat. FOTO BEN VOS Ben Vos

Inschrijving grote optocht Fijnaart geopend

FIJNAART - Terwijl de meeste mensen toeleven naar een gezellige kerst en jaarwisseling, is menig West-Brabantse bouwclub al met Carnaval 2020 bezig. Bouwtekeningen zijn of worden gemaakt en de eerste voorbereidingen voor de (grote) wagens en uitdossingen zijn begonnen.

Carnavalsstichting de Kleibatsers in Fijnaart heeft onlangs de inschrijving voor de Grote Kleigatse Optocht geopend. De Vrolijke Vierders uit Dinteloord waren de allereerste inschrijvers voor de Grote Kleigatse Optocht 2020 met een volledig nieuwe spectaculaire wagen.

De Grote Kleigatse optocht wordt zaterdagmiddag 22 februari verreden. De leutstoet in Fijnaart staat bekend om de vele deelnemers, de mooie wagens, de leutige sfeer en de duizenden toeschouwers langs de route. In 2019 deden maar liefst 25 deelnemers mee, waarvan 11 grote praalwagens en 5 kleine praalwagens.

Vanwege de vele mooie wagens van verschillend formaat heeft het bestuur van carnavalsstichting de Kleibatsers een extra categorie in het leven te roepen: de middelgrote wagens. Natuurlijk komen deelnemers van heinde en verre naar Fijnaart vooral voor de gezelligheid op straat en in de cafés. Maar deelnemers willen ook erkenning van het publiek van de jury voor het geleverde werk. Met de extra categorie is er nu voor elk formaat wagen een eerlijke en leutige optochtcompetitie waar het gaat om de prijzen.

Naast de blinkende bekers en de eeuwige roem zijn er ook mooie geldbedragen te winnen. Elke wagen, groot of klein, ontvangt tenminste startgeld.

Wil je meedoen of wil je meer informatie over de gezellige Grote Optocht in het Kleigat? Mail dan naar dekleibatsers@live.nl of kijk op www.dekleibatsers.com.[l]