Jan de Wolf wint eindejaars-
toernooi De Variant

OUDENBOSCH - Zaterdag 28 december werd het jaarlijkse eindejaarstoernooi van damvereniging De Variant georganiseerd. Hoogtepunt van de middag was de huldiging van Richard Mertens, die al 40 jaar lid is van De Variant.

Richard bekleedde meerdere bestuursfuncties en andere rollen binnen de club. Daarnaast speelde hij bijna 200 keer mee in bondswedstrijden voor het eerste en tweede team van De Variant. En niet te vergeten: hij was de winnaar van de eerste en enige editie van het Sinterklaastoernooi dat door De Variant werd georganiseerd.

Het eindejaar toernooi kende een opkomst van 12 deelnemers, leden en een enkel oud-lid van De Variant. Er werd gespeeld in twee groepen van zes spelers, waarna in drie groepen met vier spelers de finale werd gespeeld. In finalegroep A kwam Jan de Wolf als winnaar uit de bus. Hij won zowel van Jan van Beeck als van Martin de Wolf. Daniƫlla de Vos behaalde een verdienstelijke tweede plaats. Finalegroep B werd gewonnen door John Abelshausen en finalegroep C door Roland Coray. Al met al was het een gezellig toernooi en een mooie afsluiting van 2019. [l]