La belle époque.
La belle époque.

La belle époque en De levende Delta

OUDENBOSCH - Als de mogelijkheden van de techniek gecombineerd worden met de ruime portemonnee van gefortuneerde oudere heren om er een dikke boterham mee te kunnen verdienen, wordt dat niet nagelaten door het bedrijf Time Travellers, dat Antoine heeft opgezet. Het laat ‘cliënten’ gebeurtenissen herbeleven door de omgeving na te bouwen en acteurs de situatie na te laten spelen op verzoek van die klanten.

La belle époque

Donderdag 9 januari 20.15 uur.

Dit overkomt de wat norse, gedesillusioneerde zestiger Victor: hij mag de tot nu toe meest bijzondere week van zijn leven in 1974, waarin hij zijn grote liefde Marianne ontmoette nóg eens meemaken. La belle epoque was de openingsfilm van Film by The Sea en liet daar een 4,36 (uit 5) noteren bij het publiek. Frankrijk 2019. Regie: Nicolas Bedos. Duur: 115’. Met: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier e.v.a.

De levende Delta

Zondag 12 januari 14.00 uur.

Zelf zegt de maker, die deze middag aanwezig is voor een Q&A, van De levende Delta dat zijn documentaire echt niet alleen voor duikers en andere watersporters is bedoeld, maar aan iedereen duidelijk wil maken wat een “ongekende schoonheid” in Zeeland, ook ónder water, te vinden is. De levende Delta is een filmische ode aan de Zeeuwse Delta en het schetst een beeld van de gevolgen die het ingrijpen van de mens heeft, maar ook het verloop van de seizoenen en de invloed die de getijden hebben op de ontwikkeling van de unieke leefgemeenschap onder water in de Zeeuwse Delta. Nederland 2019. Regie en productie: Ronald Faber. Duur: 52’.

Verwacht

Donderdag 16 januari: The whistlers (Porumboiu) 20.15 uur.

Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl. [l]