Cyara Hermsen en Roy Verdonk tijdens de wals. FOTO KAREN SCHOETERS
Cyara Hermsen en Roy Verdonk tijdens de wals. FOTO KAREN SCHOETERS Karen Schoeters

Cyara Hermsen behaalt 6e wereldtitel Line Dance

OUDENBOSCH - Afgelopen week werd Cyara Hermsen (22) uit Oudenbosch wereldkampioen op de WK van de World Country Line Dance Federation in Kalkar, Duitsland. Ze won de titel in de categorie ProAm adult intermediate, welke diverse stijlen koppeldansen bevat.

Anders dan de naam doet vermoeden, is Line Dance niet slechts het naast elkaar dansen op één lijn. Tegenwoordig is de sport verrijkt met techniek en kleding uit bijvoorbeeld de Latin- en Ballroom danssport, maar ook uit de hiphop scene.

In de solo categorieën adult Advanced en showcase schopte Cyara het ook tot op het podium, met een 2e en 5e plek. In voorgaande jaren werd ze al wereldkampioen in de categorieën Newcomer, Novice en Intermediate. Ze traint onder leiding van Roy Verdonk, eigenaar van de dansschool in Oudenbosch. Dansers van over heel de wereld reizen regelmatig af naar Oudenbosch om te trainen bij thuisbasis Dutch Dance Academy. Hier deelt Roy Verdonk, die zelf in 1997 de eerste wereldkampioen uit Europa werd in de hoogste divisie, zijn kennis en ervaringen.[l]