Afbeelding
Foto:

Dubbel Feest heeft beste West-Brabantse Carnavalslied

HOEVEN - Dubbel Feest is de winnaar geworden van de verkiezing van het Beste Carnavalslied van West-Brabant. De publieksprijs ging naar de Raad van Elf uit Deurne. De verkiezing werd gehouden in Hoeven.

Zondag 22 december 2019. Je zou zeggen dat deze dag in het teken stond van Kerstvieringen, bezoekjes aan de Kerststal en het doen van de laatste inkopen voor de feestdagen. In Hoeven werd er ook feest gevierd,... en wat voor feest! Heel Brabant was leeggelopen richting 't Tapperijke voor de verkiezing van Hèt Beste West-Brabantse Carnavalslied 2020! Ik moet zeggen, als je op deze zondag, zo vlak voor Kerst, rond 12:00 uur in je carnavalsoutfit door het dorp loopt, kijken er toch best wat mensen even vreemd op! Maar hé, waar anders dan in Carnavalsdorp Hoeven kan dit gewoon! Dit jaar hadden we deelnemers uit allerlei verschillende hoeken van Brabant: Etten-Leur, Bavel, Rosmalen, Den Bosch, Hoeven, Deurne, Stampersgat, Oudenbosch, Tilburg, Roosendaal, Goirle, Rijsbergen en noem maar op!

Tommes
Het was gezellig druk in de zaal en de polonaise werd al snel ingezet, met onze eigen Prins Tommes voorop! Na de officiële opening door presentator Rogier van Oosterhout, het voorstellen van onze juryleden Jeroen van Zelst, de Dorini's én Frank Smeekens kon de strijd écht losbarsten. Na een fantastische middag, was het om 19:00 uur de hoogste tijd om de winnaars bekend te maken. De Publieksprijs ging mee naar huis met de Raad van Elf uit Deurne! Toen was het tijd voor de juryprijzen! De 3e prijs was voor Dikke Mik uit Bavel en de 2e prijs werd gewonnen door Trio Zandvrees en de Viezevoetenkorting uit Stampersgat! De grote winnaar van deze dag, degene die met de grote wisselbeker naar huis mocht, dé winnaar van Hét Beste West-Brabantse Carnavalslied 2020 was Dubbel Feest uit Dorst met hun nummer "Tik 'm aan" [l]