SC Gastel luidt 2020 feestelijk in

OUD GASTEL - Na de openingswedstrijd waar SC Gastel traditioneel het kalenderjaar mee begint was er de nieuwjaarsreceptie in "Nicky's Paviljoen" op sportpark Blankershove. Op een goedbezochte avond sprak voorzitter Adri Doomen de leden toe.

"Sportief en organisatorisch staat SC Gastel er goed voor. Teams behalen in de diverse competities goede resultaten en strijden volop mee om de bovenste plaatsen. Met het eerste elftal mannen spelen we derde klasse en met het eerste elftal vrouwen zelfs tweede klasse. We kijken met een knipoog naar het volgende niveau met onze vertegenwoordigende elftallen. Dat daarbij de technische staf van de selectie intact blijft en bijgetekend heeft spreekt vertrouwen uit naar elkaar. Op het bestuurlijke deel van de club mogen we ook trots zijn. Het bestuur is goed bezet op dit moment en de rol en taakverdeling is op iedere positie ingevuld. Ook het nieuwe sponsorbeleid begint tot wasdom te komen. Op deze avond zijn de uitingen daarvan duidelijk zichtbaar in Nicky's Paviljoen, onze kantine en huiskamer van de club. Het hele complex, sportpark, school, busstation en sporthal is onlangs in samenwerking met partners camerabewaking aangebracht. We hopen hiermee samen te zorgen voor extra veiligheid voor onze leden en bezoekers.

Jeugddag

Zo'n 65 jeugdleden deden mee aan de traditionele SC Gastel jeugd dag, die ieder jaar in de winterstop plaatsvindt. Drukke dagen voor de organisatoren Danny van Eekelen en Tonio Lazaroms van de jeugdcommissie want ook het zaalvoetbaltoernooi en het FIFA20 toernooi wordt al jarenlang succesvol voorbereid en uitgevoerd door deze club vrijwilligers. De jeugd dag begon met een speurtocht en een quiz en eindigde met een spetterende Playback Show in Nicky's Paviljoen.

Aan de speurtocht deden de teams vanaf JO7-2 tot en met JO9-2 mee. De winnaars van deze spannende puzzeltocht door Oud Gastel werd gewonnen door de ploeg van JO9-2.

De ploegen van JO13-3 tot en met JO15-1 namen deel aan de quiz. De ploegen werden door elkaar gemixt zodat alle leeftijdscategorie gelijk verdeeld waren Het slot akkoord is al jaren de jeugd playback show. Maar liefst 14 teams van J07-2 t/m J015-1, lieten een fanatische act zien.

Het niveau van de acts was hoog. De jury ziet elk jaar weer steeds meer energie gestoken worden in voorbereiding en uitvoering van de optredens. Al wekenlang zijn ouders, trainers, leiders en spelers bezig om een zo'n goed mogelijke performance te laten zien. En dat was duidelijk te zien. In een bomvolle kantine reageerde publiek telkens weer enthousiast op de optredens. De jury had dan ook een lastige middag om te moeten kiezen tussen de winnaars. in de categorie JO7 t/m 11 werd JO11-2 tweede en won JO9-1 met het nummer Kensington Streets. Bij de oudste deelnemende jeugd werd JO13-1 tweede en won JO13-3 met het nummer Juffrouw Toos van One Two Trio.

De winnaars mogen hun act nogmaals laten zien op de Playback van de hoogste jeugdteams en senioren op eerste Pinksterdag. [l]