Vlnr: Evert Rokx (wedstrijdleider), Anton Lambregts (kampioen Libre), Rinie Bulkmans (kampioen Driebanden) en Ad Braspenning (voorzitter HBF). FOTO PAUL KLIJS
Vlnr: Evert Rokx (wedstrijdleider), Anton Lambregts (kampioen Libre), Rinie Bulkmans (kampioen Driebanden) en Ad Braspenning (voorzitter HBF). FOTO PAUL KLIJS Paul Klijs

Hoevense Biljart Federatie uitslagen finalewedstrijden

Op vrijdag 10 januari zijn de finale wedstrijden van de HBF PK Libre en Driebanden gespeeld, dit jaar in café de Troubadour. Dit jaar werd voor het eerst naast het Libre kampioenschap ook om de Driebanden PK titel gestreden.

Eerst werden de halve finale wedstrijden van Libre en Driebanden gespeeld. Bij het Libre wist Anton Lambregts van André Suijkerbuijk te winnen met 28-21 en Jan Mannien was deze keer met 26-23 te sterk voor Goof Braspenning.
Bij het Driebanden won Rinie Bulkmans ruim van de sterker geachte Marcel Marijnissen met 19-25 en Frans van Kuijk wist met 26-19 Bert Ligtvoet te verslaan.
De spanning nam toe bij het spelen van de finale partijen. Bij de Libre finale wist Anton Lambregts verdienstelijk van Jan Mannien te winnen met 28-19.
In de strijd om de 3e/ 4e plaats versloeg Goof Braspenning André Suijkerbuijk overtuigend met 37-16.
De Driebanden finale bleef lang spannend, maar uiteindelijk wist Rinie Bulkmans de partij te winnen van Frans van Kuijk met 19-21.
In de wedstrijd om de 3e/ 4e plaats bleek Bert Ligtvoet te sterk voor Marcel Marijnissen en won deze partij met 15-11.

Taak wedstrijdleider

Voordat de voorzitter Ad Braspenning tot de prijsuitreiking over kon gaan wilde Evert Rokx graag nog een woordje richten tot alle aanwezigen. Evert gaf aan, dat hij om gezondheidsredenen helaas de taak van HBF wedstrijdleider over heeft moeten dragen en hij bedankte iedereen voor het vertrouwen, dat hij altijd genoten heeft. Daarnaast bedankte hij ook iedereen voor de vele steunbetuigingen, die hij de afgelopen tijd heeft mogen ontvangen.
De HBF voorzitter Ad Braspenning bedankte Evert voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor de Hoevense biljartsport en de vakkundige wijze waarop hij altijd de wedstrijdleiding van de competities en toernooien verzorgd heeft.
Bij de prijsuitreiking waren er voor alle finalisten een beker en een bos bloemen. Maar de grote wisselbekers mochten dit jaar door de trotse winnaars Anton Lambregts (Libre) en Rinie Bulkmans (Driebanden) mee naar huis genomen worden.
Nadat de voorzitter ook het personeel van de Troubadour nog bedankt had voor de gastvrije ontvangst en de verzorging van de drankjes en hapjes, werd er nog onder het genot van een drankje gezellig nagekaart.

Uitslag finales Libre

1e Anton Lambregts
2e Jan Manniën
3e Goof Braspenning
4e André Suijkerbuijk

Uitslag finales Driebanden

1e Rinie Bulkmans
2e Frans van Kuijk
3e Bert Ligtvoet
4e Marcel Marijnissen

Programma HBF competitie
17 januari (begin 2e helft)

Bosbad 2-TOG 3
HGL 1-HGL 2
TOG 4-TOG 1
TOG 2-ZBGG
Bosbad 1 vrij[l]