Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Oudenbosch

OUDENBOSCH - Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. De doelstelling van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Bibliotheek Oudenbosch organiseert tijdens deze dagen een aantal activiteiten. Deze zijn gratis te bezoeken.

Op maandag 20 januari om 14.30 uur geven de Wapperkids een voorleesvoorstelling in Bibliotheek Oudenbosch. Stilzitten is ook dit jaar geen optie. De Wapperkids laten de kinderen op actieve wijze het boek ‘Moppereend’ beleven. Ook brengen ze een liedje uit bij het prentenboek van het jaar, dat geïnspireerd is op een bekend kinderliedje. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Aanmelden kan door te mailen naar oudenbosch@bibliotheekwb.nl.

Vaders voor Lezen

Op zaterdag 25 januari vindt er een speciale editie plaats van Vaders voor Lezen. Alle deelnemers krijgen namelijk een gratis voorleesbrunch! Je bent welkom vanaf 11.00 en centraal staat de prentenboeken top 10 van 2020.

Astrid Reijman

Ook ontvangt Bibliotheek Oudenbosch op maandag 27 januari schrijfster Astrid Reijman. Vanaf 15.30 leest zij voor uit eigen werk én uit het boek Moppereend. Na het voorlezen gaan we samen onze eigen regenmaker knutselen. [l]