Homico helpt gehandicapten in Nepal

BOSSCHENHOOFD - Dubbel goed werk. Zo kun je de inspanningen van Homico aan de St. Gerardushof 15 in Bosschenhoofd het best omschrijven en kwalificeren. De winkel met tweedehands spulletjes geeft voorwerpen een tweede ‘leven’ en met de opbrengst daarvan worden goede doelen gesteund. “Kortom dat is scoren aan de voor- en achterkant”, zegt Joyce van Rijen van de Stichting Suvadra, die in Nepal gehandicapte kinderen aan een meer menswaardig bestaan helpt. Door onder andere te helpen bij onderwijs en medische zaken.

Joyce van Rijen: “We hebben wederom tweeduizend euro gekregen van Homico voor ons project in Duwakot, een klein dorpje nabij Bhaktapur. Daar zijn twee onderwijzeressen knap bezig om een aantal geestelijk gehandicapte kinderen een zinvolle dagbesteding te geven. Wij van Suvadra zijn daarvan zeer onder de indruk en zorgen dat deze jongelui, die door omstandigheden thuis niet altijd voldoende te eten krijgen, op de dagbesteding een voedzame lunch met fruit voorgeschoteld krijgen. Ook nemen wij minimaal het salaris van een van de leraressen voor onze rekening. Dus glunderende gezichten daar in Duwakot. Dankzij Homico.”

De winkel van Homico is op woensdag van half twee tot half vier en op zaterdag van tien tot twaalf uur geopend. Voor het inleveren van spullen kan men ook op woensdagmorgen tussen negen uur en half een terecht. De knusse winkel heeft geen plaats voor ‘groot werk’ zoals computers, televisietoestellen en meubelen. Met alle andere , nog in goede staat verkerende, spulletjes kan Homico dus twee keer scoren. [l]