SC Gastel bekert verder na overwinning op ASWH 2

OUD GASTEL - SC Gastel reisde op zaterdagmiddag af naar het tweede elftal van tweede divisionist ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.

Normaal gezien beginnen we de verslagen met wie er in deze wedstrijd tot de selectie behoorden van trainer Johan van Batenburg en assistent Harry Tak. Vandaag bestond de selectie uit de 35 spelers van zowel SC Gastel 1 en 2, de complete staf van de selectie, bestuurders van de club en niet vergeten de supporters! Het verschil vandaag werd gemaakt door het collectief van de vereniging SC Gastel. ASWH werd thuis verslagen en SC Gastel wacht een mooi nieuw bekerduel bij de laatste zestien van deze bekercompetitie.

Samen werken naar een resultaat, dat is wat niet alleen de trainerstaf van de SC Gastel selectie nastreeft, ook de vrijwilligers en bestuurders zetten iedere keer weer hun schouders onder dit belang. Vandaag was het samenwerken voor een resultaat concreet zichtbaar op het veld op sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht. SC Gastel bracht een groep spelers mee die gedreven was om een goed resultaat neer te zetten. De spelers in het veld waren belangrijk maar ook de spelers aan de kant, die week in week uit met elkaar trainen zijn daarin net zo belangrijk. SC Gastel startte geconcentreerd en de eerste opraapbal voor Coert, na de aftrap, zorgde meteen voor een cruciaal vervolg in de wedstrijd. De uittrap was hoog en ver. Het "voor de stuit" kwam nog niet helemaal in de ASWH verdediger op en Robin profiteerde slim van deze miskleun. De bal goed onder controle houdend drong Robin het strafschopgebied in en rondde oog in oog met de keeper keurig af: 0-1. Stil werd het daarmee niet op het sportpark want de meegereisde SC Gastel supporters lieten zich massaal horen. De bezoekers haalden hier duidelijk motivatie uit want SC Gastel bleef feller in duels, geconcentreerder en scherper in de omschakelingen. Kansen waren er dan ook voor SC Gastel. ASWH bleef loeren op een counter maar moest het vooral hebben van individuele bevliegingen van spelers. Het collectief ontbrak bij de thuisploeg. ASWH was juist teruggekeerd met de complete selectie van 1 en 2 (40 spelers!) van een trainingskamp in Marbella. SC Gastel had juist een teambuildingdag achter de rug bij KroevenSport in Roosendaal. Verschil of niet, SC Gastel was de bovenliggende partij. Kort voor rust werd Sjoerd eerst vastgehouden in het zestienmetergebied, hij krabbelde op, behield de bal en werd toen licht aangetikt. De scheidsrechter telde alles bij elkaar op en vond het genoeg voor een penalty. De aanvoerder van vandaag, Harm, nam zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk binnen 0-2. SC Gastel ging net een goed gevoel de rust in.

Na rust wisselde ASWH en probeerde met meer forcing naar voor te spelen. De verdediging van SC Gastel raakte daar niet van in paniek. Coert stond op zijn post, Davey heerste in de lucht en Marco bleef telkens koel en foutloos, Harm was niet te passeren, Mats zorgde voor de dreiging naar voor en de beiden Svennen dirigeerde en verdeelden naar hartelust. Bart speelde solide, Wesley was constant dreigend, Sjoerd en Robin waren gevaarlijk voorin. In de tweede helft namen Matthijs, Rhinaldo en Lars de stokjes als invallers moeiteloos over en zakte SC Gastel nimmer terug in niveau.

Programma zaterdag 25 januari

SC Gastel 3-Internos 5 14:30

Patrijzen JO17-1-JO17-1 10:30

OFB JO15-1-JO15-2 10:30

IFC MO19-1-MO19-1 15:00

Zondag 26 januari

SC Gastel 1-MOC'17 1 14:30

RCS 2-SC Gastel 4 11:30

RCD 3-SC Gastel 5 11:00

Nieuw Borgvliet 9-SC Gastel 8 09:45 [l]