Bedankt lieve buurtbewoners van Oud-Gastel

OUD GASTEL - Als trouwe leden van Scouting Andriessengroep in Oud-Gastel weten onze dochter Eva en haar vriendin Tessa, beiden 10 jaar, als geen ander hoe belangrijk de natuur is voor mens en dier. Afgelopen zaterdag hebben ze tijdens de opkomst met elkaar gesproken over de branden in Australië en over hoe verschrikkelijk dat is voor alle dieren en mensen daar.

Vanuit de regionale scoutinggroepen in Nederland is er een actie opgezet voor de leden om geld in te zamelen. Door de Australische Scouting zijn er namelijk speciale insigne gemaakt. De opbrengst hiervan gaat voor 100% naar de scoutingroepen en vrijwilligers die helpen in deze gebieden.

Maar dat vonden Eva en Tessa niet voldoende. Onderweg naar huis ontstond het idee om koekjes te bakken en mooie bedankkaartjes te maken. Als ze deze zouden verkopen, konden ze de mensen en dieren in Australië helpen. Zogezegd, zo gedaan. Na ruim twee uur kneden, bakken, versieren en knutselen, waren ze klaar om de koekjes en kaartjes te gaan verkopen. Spannend, want ze waren zo enthousiast en ze hadden zo hun best gedaan, nu maar te hopen dat mensen ook mee wilden helpen door ze te kopen. Maar het ging boven verwachting. In totaal hebben ze bijna alle 37 koekjes verkocht, op 4 na dan die ze zelf hebben opgesnoept voor de moeite. Met de verkoop van die 33 koekjes hebben ze maar liefst € 49,95 opgehaald. Die € 0,05 hebben ze uit eigen spaarpot bijgelegd om zo het mooie bedrag van € 50 te kunnen storten op giro 5125 van het Rode Kruis.

Maar dit alles was niet mogelijk geweest als al die lieve buurtbewoners bij ons in de wijk rondom speelveld Bieslook en de Kruidenlaan niet hadden meegeholpen. Bedankt daarvoor! Zo zie je maar, iets groots kan heel klein beginnen en alle beetjes helpen wel! Naast zoveel slecht nieuws wat we via alle mediakanalen binnen krijgen tegenwoordig, geven zulke spontane acties geven mij toch weer hoop voor de toekomst!

Een trotse moeder. [l]