Voorspeelochtend Gastels Fanfare

OUD GASTEL - Zondag 19 januari hebben alle leerlingen die bij Gastels Fanfare muziekles volgen, laten horen wat ze geleerd hebben tijdens de lessen.

Deze lessen worden gegeven door Adriaan Martens en Tanya Custers. Adriaan heeft de koperblazers onder zijn hoede. De kinderen leren muziek maken op een trompet, bugel maar ook een trombone, hoorn of bariton behoren tot de mogelijkheden. Adriaan is afgestudeerd op trombone. Tanya is afgestudeerd op klarinet op het conservatorium en geeft bij de fanfare les op de saxofoon, zowel sopraan als altsaxofoon.

Afgelopen zondag lieten alle leerlingen horen wat ze geleerd hebben. De manier van muziek leren maken is erg veranderd de laatste jaren. Was het vroeger vrij saai met het leren van de toonladders, wordt er nu steeds meer met cd gespeeld. Ook de muziekkeuze is veel veelzijdiger. Afgelopen zondag hoorden we liedjes van Queen, Coldplay, Nielson en andere popliedjes.

Ook waren Kyano en Vanessa op deze zondagochtend aanwezig en lieten het talrijke publiek horen wat ze al konden op de blokfluit. Zij zijn vanaf eind oktober begonnen aan de AMV cursus. Erg verrassend was het optreden van de broers Lars en Brann van Kuijck die samen met Adriaan een mooi stukje speelden. Het was een driestemmig stuk en dan te weten dat ze pas vanaf juni les hebben.

Tijdens deze ochtend hebben de twee orkesten SpelenderwijZ en EigenwijZ onder leiding van Karlijn Dingemans, de nieuwe dirigent van deze orkesten ook een paar stukjes laten horen.

Mocht je dit lezen en misschien interesse hebben om een instrument te leren bespelen dan ben je altijd van harte welkom. De gemeente heeft gelukkig ingezien dat muziekonderwijs betaalbaar moet zijn voor iedereen. Daarom zijn de lessen die je volgt bij Gastels Fanfare goedkoper geworden. De lessen worden individueel gegeven. Je krijgt per week een les van 25 minuten. Deze worden in Oud Gastel gegeven. Er zijn een aantal muziekinstrumenten beschikbaar bij de fanfare. Mocht Uw zoon/dochter interesse hebben in muziekles kunt U informatie inwinnen of opgeven bij Willy Paantjens (0165-513035). [l]