Roan Konings rijd PR op de 1 KM. FOTO JOLANDA KONINGS
Roan Konings rijd PR op de 1 KM. FOTO JOLANDA KONINGS Jolanda Konings

Roan Konings wint bronzen medaille met koppelkoers

OUDENBOSCH - Het is in de media even stil rond Roan Konings, maar hij heeft zeker niet stilgezeten en heeft de winter doorgebracht op de baan. Op 31 november en 1 december reed Roan twee dagen de track series in Amsterdam. Hier deed hij zeer goede zaken en wist na drie dagen het hoogste podium te betreden. Dat was een goede voorbereiding op het NK Omnium, 22 december, daar behaalde hij een 8e plaats.

Het weekend er na waren er weer NK kampioenschappen op de losse onderdelen in Alkmaar. Roan werd 9e in de puntenkoers. De dag erna stond de koppelkoers koers op het programma daar reed Roan Konings samen met Mark de Groot na een heel spannende race waar het echt om minimale verschillen ging wisten ze samen de 3e plek en een mooie Bronzen medaille te winnen. Op de 3e dag stond de scratch op het programma daar werd Roan 9e.

Interland in Apeldoorn

Doordat Roan een goed NK had gereden werd hij geselecteerd om voor Nederland de Interland in Apeldoorn te rijden. Drie dagen wedstrijd waar 13 landen aan meededen. Roan mocht 6 onderdelen rijden. Eerst de 200 meter sprint, door een te klein verzet kwam de snelheid die hij normaal heeft niet tot zijn recht. De 2e dag de scratch, afvalkoers en de 1 km. Wat werd er snoei hard gekoerst op alle onderdelen, dus een goede plek bemachtigen viel niet mee. Op de 1 km reed hij een persoonlijk record. De 3e dag mocht Roan de temporace, keirin en de koppelkoers rijden. De scratch ging redelijk goed. Bij de keirin werd hij eenmaal 1e en tweemaal 3e.
Als afsluiter van de dag de koppelkoers deze keer met een ander koppelmaatje Etienne, ze gingen er vol in en konden goed het tempo bij houden. Helaas werd de wedstrijd ontsiert door een zware valpartij na 20 ronden. Ze hadden nog 60 ronden te gaan maar helaas werd de wedstrijd afgelast omdat het slachtoffer flinke verwondingen had en de baan gerepareerd moest worden. Met een goed gevoel gingen we naar huis weer veel geleerd tussen de Europese top.

Nu even wat gaan richten op de duurtrainingen op de weg om hopelijk straks goed voor de dag te komen in de klassiekers als 1e jaars junior samen met de 2e jaars. Roan zal dit jaar weer uit komen voor De Jonge Renner uit Oosterhout.[l]