SC Gastel zet zegereeks voort

OUD GASTEL - Na de prachtige overwinning van vorige week was het aan SC Gastel om ook in de competitie het sterke collectief te doen laten gelden. De breedte van de SC Gastel selectie moest ook vandaag weer volop aan de bak. De blessureploeg van SC Gastel is ook al bijna een heel elftal aan het worden. Puzzelen dus weer voor de technische staf. Daarom ook misschien dat de thuisploeg wat onzeker begon op een druk en zonovergoten sportpark Blankershove.

De eerste 20 minuten waren slordig, veel balverlies en SC Gastel creƫerde geen kansen. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor MOC'17. In de 22e minuut mochten de bezoekers een vrije trap nemen op zo'n 35 meter van het SC Gastel doel. In de voortzetting schoot de MOC aanvoerder vervolgens maar net over. Dit maakte SC Gastel wel wakker want de ploeg herpakte zich en kreeg enkele goede kansen. De keeper van MOC was echter een sta in de weg, de eerste helft, voor SC Gastel.

Toch was het MOC' 17 wat op voorsprong kwam, in de 61e minuut schoten de bezoekers raak 0-1. SC Gastel reageerde op de enige beste mogelijke manier, door kort hierna de gelijkmaker te scoren. Met een rake kopbal maakte Matthijs er 1-1 van. Hierna had SC Gastel grip op de wedstrijd. Zo'n 10 minuten later was het Lars Traets die met een schitterende poeier SC Gastel op voorsprong bracht; 2-1. MOC' 17 bleef aandringen maar kwam maar zelden echt dicht in de buurt van het SC Gastel doel. Wel troffen de bezoekers nog eenmaal de paal, SC Gastel was dus nog niet in veilige haven. Dat gebeurde uiteindelijk toch. Robin Dieriks wist het net te vinden en scoorde de voor SC Gastel, bevrijdende 3-1.

Een knappe zege voor de rood-zwarten, die zoals eerder gemeld ook nu weer het elftal op diverse plaatsen had moeten aanpassen ten opzichte van vorige wedstrijden. Een des te meer knappe prestatie is het van het hele selectieteam om telkens weer een sterke en voor elkaar door het vuur gaande ploeg samen te stellen, die in deze competitie nog steeds fier bovenaan staat. Volgende week op naar Sint Jansteen waar de huidige hekkensluiter van de competitie op SC Gastel wacht....

Pupil van de week was Rens van Steen van SC Gastel JO7-1.