Hoeven komt sterk uit de winterstop

HOEVEN - Het was een dik verdiende overwinning op Philippine (3-1). Hoeven heeft de winterstop goed overleefd. Het team speelde met plezier en inzet. Twee spelers hadden zich in de winterstop weer gevoegd bij de selectie. Dat zijn Jim Franssen en Jesse van Bavel. Jesse startte de 1ste helft en Jim nagenoeg de hele 2de helft.

Hoeven ging fel van start. Het 1ste kwartier waren er al wat kansen. De goed spelende Niels Buijs gaf een eerste schot af in de 6de minuut. Even later was het Erwin Roks die wat kansen kreeg. In de 30ste minuut gaf Maarten van Overveld een steekpass op Erwin. Erwin aarzelde niet, en plaatste de bal in de verre hoek. Via de paal ging de bal erin. Rick Braspenning en Arjan Braat waren ook nog met schoten en een kopbal gevaarlijk voor rust. Na rust een zelfde beeld. Hoeven speelde veel op de helft van Philippine. Er werd goed gecombineerd. Jim had een mooie come-back. Hij maakte in de 60ste minuut de 2-0. Niels nam een vrije trap. De bal werd teruggelegd voor de linker van Jim. Hij schoot de bal in de netten. Even daarvoor was een doelpunt van Hoeven afgekeurd wegens vermeend buiten spel. Max Voermans en later Roy Castelijns vielen goed in. Mooi te zien dat de jeugd zich zo goed aanpast. Dat geldt zeker ook voor Rick. In de 90ste minuut maakte Philippine toch nog 2-1, nadat ze al 15 minuten met 10 man verder moesten (2xgeel). De aanval daarop was uit het boekje. Een combinatie tussen Niels en Erwin leidde tot een voorzet van Erwin op Rick die de bal keurig achter de keeper schoof. Dat was de 3-1. De scheids maakte direct daarna een einde aan de wedstrijd.

Hoeven speelt volgende week uit bij Steenbergen Laat ons hopen dat we de ingeslagen weg voort kunnen zetten.