The Peanut Butter Falcon.
The Peanut Butter Falcon.

The Peanut Butter Falcon bij Fanfare

OUDENBOSCH - Soms is het maar een ‘kleine’ film, omdat de makers er echt niet zeker van kunnen zijn dat het grote publiek warm loopt voor een film met een hoofdrol voor een jongen met het syndroom van Down. Toch weten Tyler Nilson en Michael Schwartz, die samen het scenario schreven speciaal bedoeld voor hun protegé Zack Gottsagen én de film regisseerden, flink uit te pakken.

The peanut butter falcon, donderdag 6 februari 20.15 uur. De wees Zak heeft maar één droom: hij wil een professionele worstelaar worden. Dat zit er niet in, omdat hij een verstandelijk beperking heeft en noodgedwongen nota bene vanwege plaatsgebrek elders in een bejaardenhuis wordt opgevangen. Toch loopt hij weg uit het tehuis op zoek naar de sportschool van zijn grote worstelheld Salt Water Redneck. Gelukkig komt hij Tyler tegen, die ook op de vlucht blijkt te zijn voor een paar vissers wiens spullen hij in de fik stak. Samen gaan ze op stap, aanvankelijk nog achtervolgd door de lieve Eleanor van het tehuis, totdat die zich aansluit bij het vluchtgroepje.

The peanut butter falcon won de publieksprijs, eigenlijk altijd de belangrijkste prijs, op het festival South by Southwest.

V.S. 2019. Regie: Tyler Nilson en Michael Schwartz. Duur: 93’. Met: Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church, Bruce Dern e.a.

De film wordt met pauze vertoond.

Verwacht:

Donderdag 13/2 arasite (Joon-ho Bong) 20.15 uur. Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch.
www.filmtheaterfanfare.nl[l]