Successen tijdens eerste zwemloop van 2020

OUD GASTEL - Zaterdag 1 februari organiseerde zwemvereniging Kapelle de eerste zwemloop in 2020. Deze wedstrijd valt onder het zwemloopcircuit 2020. Dit circuit bestaat wederom uit zes zwemlopen in Zeeland en West Brabant.

Zo’n honderd deelnemers kwamen naar deze eerste wedstrijd, met name de Belgen waren, zoals in voorgaande jaren, met een grote groep triatleten van de partij.

1000m zwemmen/10 km lopen

Op de wedstrijd 1000 meter zwemmen en 10 kilometer lopen was het de Belg Arno Lambrechts die met de overwinning aan de haal ging in een tijd van 48.36 min. Jurgen Danen uit Oud Gastel werd 14e in 1.02.25 uur.

500m zwemmen/5 km lopen

De wedstrijd over 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen werd bij heren gewonnen door Rens van Beek uit het Gelderse Elst in een tijd van 26.24 min. voor de Belg Steven Eyckmans en Sem Lazaroms uit Oud Gastel die als 3e over de streep kwam in 27.16 min.

Bij de dames op deze afstand ging naar het Belgische toptalent Hasse Fleerackers, dit na een goed zwem onderdeel en een bijzonder goede 5 km. lopen finishte in 27.13 min.

Roos Englebert

Roos Englebert uit Oud Gastel kwam wel als eerste uit het water na de 500 m. zwemmen, wisselde goed en kon in de eerste van de twee te lopen rondes nog verrassend goed volgen, zij gaf slechts 10 sec. toe. Toen Hasse er in de tweede ronde een flinke schep bovenop deed moest Roos haar laten gaan maar finishte wel knap als tweede in een mooie tijd van 28.09 min. Dit was ruim 1.30 min. sneller dan vorig jaar en daar was Roos zeer tevreden mee. Vooral de progressie welke zij deze winter heeft doorgemaakt op zowel het zwemmen als het lopen doen haar deugd.

De tweede zwemloop van het circuit vindt op 8 maart plaats in zwembad de Stok te Roosendaal. [l]