Carnavalskrant Puitenol verschijnt voor de 60e keer

OUDENBOSCH - Zaterdag 8 februari komt de nieuwste editie van het Puitenolleke uit, met als motto ‘We zien dubbel’. De carnavalskrant wordt, in een oplage van 5850 stuks, huis aan huis verspreid in heel Oudenbosch.

Het Puitenolleke wordt jaarlijks gemaakt door de krantencommissie van de Stichting Oudenbosche Karnaval (SOK). Het is altijd weer een heel werk om de krant van 48 pagina’s gevuld te krijgen. Redactielid Sjoerd: “We zijn met een klein clubje vrijwilligers maandenlang bezig om teksten te redigeren, foto’s te verzamelen en de opmaak te verzorgen. Het werk zit er nu op, de krant is naar de drukker. Hoe de krant eruit ziet blijft geheim tot zaterdag. Wel kunnen we vast verklappen dat je een speciale bril nodig hebt om bepaalde zaken in de krant dubbel zo goed te kunnen zien”.

De vrijwilligers die zaterdag het Puitenolleke rondbrengen, vertrekken om 10.11 uur vanaf Hotel de Kroon. Tijdens het bezorgen wordt ook gecollecteerd. De opbrengst wordt gebruikt om de jeugd, ouderen, gehandicapten en zieken een gezellige carnaval te bezorgen. Iedereen die wil mee helpen bezorgen, kan zich aanmelden via collecte@puitenol.nl.[l]