SC Gastel wint ook bij hekkensluiter

OUD GASTEL - Er is volop spanning in de top van de derde klasse A. SC Gastel staat bovenaan en gaat volgende week op bezoek bij medekoploper RBC.

Vandaag was het belangrijk om de drie punten mee te nemen uit Sint Jansteen.SC Gastel begon de wedstrijd op het knobbelveld van Steen, slordig en haastig.

Het lukt de bezoekers moeilijk om grip op de wedstrijd te krijgen. Maar uiteindelijk kwam Steen er de eerste helft niet aan te pas.

SC Gastel kreeg de betere kansen om op voorsprong te komen, en lukte het ook om op voorsprong te komen.

Sjoerd kwam alleen voor de keeper, in 1e instantie stuitte hij op de keeper, maar daarna kreeg hij de bal terug op zijn schoen en omzeilde de laatste man en de keeper. 0-1.

Hierna waren er nog goede kansen voor SC Gastel om de score uit te breiden, maar de rust werd met 0-1 bereikt.

Tweede helft

In 2e helft kwam er een andere Steen uit de kleedkamer, de thuisploeg werd gevaarlijker en kregen paar goede kansen op de gelijkmaker.

In de 55e minuut was het dan ook raak voor Steen, de aanvoerder controleerde de bal knap na een voorzet en schoot hard strak de bal achter Coert 1-1.

SC Gastel was gewaarschuwd en dat bleek ook want 10 minuut later lag hij aan de andere kant in het netje, Matthijs werd weggestuurd met een steekbal en kwam alleen voor de keeper, hij twijfelde geen moment en schoof de bal rechts onder in de hoek. 1-2.

Al met al een goede overwinning van SC Gastel.

De ploeg tankt hiermee zelfvertrouwen voor de kraker van volgende week tegen rivaal RBC.

Zondag 9 februari aanstaande 14:30 uur Herstaco stadion.