Afbeelding
Foto:

Politiehonden in actie in De Wagenhoek

OUDENBOSCH - "Een paar jaar geleden hebben wij al eens een paar keer met de politiehonden ( waarvan enkele in opleiding) op verzoek van de winkeliers in de Wagenhoek geoefend.

De laatste tijd is er echter veel overlast van jeugd en verslaafde personen die zich vervelend gedragen naar klanten ontstaan.

Opnieuw kwam het verzoek van een aantal winkeliers om met regelmaat, bij voorkeur op vrijdagavond in het winkelcentrum te oefenen met de politiehonden.

Aangezien er een groot aantal winkelpanden leeg staan in de Wagenhoek was dit voor ons een prima situatie en zijn wij in november 2019 begonnen om met regelmaat op

met name vrijdagavond tot sluitingstijd mt politie-en speurhonden in de leegstaande winkelpanden te oefenen. Na sluitingstijd maken we wel voor een enkele oefening wel

eens gebruik van de, dan afgesloten voor publiek, passage.

De honden lopen de klanten zo niet in de weg en wij hebben zo een aantal mooie ruimtes om met de hond andere situaties te beoefenen waardoor de jonge honden meer ervaring krijgen.

Onze aanwezigheid heeft een positief effect gekregen. De overlast is minder en een aantal jongeren komt nu zelfs kijken en een praatje maken als we met de honden bezig zijn. Dit brengt de

contacten alleen maar ten goede en geeft wederzijds ( ook voor de winkeliers /personeel en eerder overlast veroorzakers) begrip. Ook worden we tijdens deze avonden veelvuldig aangesproken

door bezoekers van het winkelcentrum. Praatje begint altijd over honden en mondt vaak uit in allerlei onderwerpen maar ook overlast situaties waar zij in hun woonomgeving tegenaan lopen.

En hoe zij daar mee omgaan of de vraag waar er mee naar toe te gaan.

Een aantal klanten en personeel heeft zelfs aangegeven dat de trainingen hen een verhoogd veiligheidsgevoel geeft, met name in de periode rond de feestdagen.

De contacten met de winkeliers zijn erg goed en op deze manier is het voor iedereen een win-win situatie. "

Conny van Caam zou de foto naar jou sturen.

Met groet,

Josee Vleugel

BeantwoordenDoorsturen