Drie Halderbergse acts in de race voor Carnavalskraker van het jaar

HALDERBERGE - Van de 33 carnavalsacts die genomineerd zijn in de verkiezing Kies je Kraker, komen er maar liefst drie van Halderbergse bodem. Mosterd na de Maaltijd uit Hoeven, Chef Soldaat uit Hoeven en het gezelschap Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen uit Stampersgat maken kans op de felbegeerde titel.

DOOR VERA DE GEUS

Het duo Mosterd na de Maaltijd en Chef Soldaat, beiden uit Hoeven en het gezelschap Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen uit Stampersgat behoren met hun carnavalsplaten tot de 33 liedjes die meedoen aan de de verkiezing 'Kies je kraker!' bij Omroep Brabant. In een eerste selectie had de omroep 30 liedjes voor deze verkiezing geselecteerd.

Drie wildcards

Chef Soldaat met het nummer Legerjeep zat daar al bij, maar Mosterd na de Maaltijd met Blij in de Rij en Trio Zandvrees en de Viezevoetenkortingen met het liedje Druk van de Ketel niet. Met onder andere een actie op Facebook zijn beide acts er dit weekend alsnog in geslaagd via een wildcard door te dringen tot de beste 33. De derde wildcard ging naar Ad van Opstal met 'Adje voor de sfeer'.

Carnavalskraker 2020

De winnaar wordt bepaald door middel van stemmen in stemrondes. Maandag om 11.11 uur begon de eerste ronde, waarin tot vrijdag 20.00 uur kan worden gestemd. Van de 33 liedjes vallen daarna 22 liedjes af. De overige elf gaan door naar de tweede stemweek die zaterdag 15 februari om 12.11 uur van start gaat.

In 2018 was het Mosterd na de Maaltijd die met Hé Jacqueline er met de eerste prijs vandoor ging. Vorig jaar won Veul Gère met het nummer 'Stripke Veur' de titel carnavalskraker van het jaar. Toen bracht een recordaantal van bijna 31.000 mensen hun stem uit. [l]