Concordia Florebith handboog 25m1p competitie

OUDENBOSCH - De afgelopen week is de zesde ronde verschoten van de competitie 25 meter 1 pijl. Acht leden van Handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch deden mee aan deze ronde.

Op de banen van Nooit Volleerd te Schijf kwamen de schutters in 25 tellende schoten (max 250 punten) tot de volgende score:

Jack Elst 238 punten, Recurve.

Ad van Domburgh 215 punten, Recurve

Johan Rommens 214 punten, Recurve

Alex de Kreek 213 punten, Recurve

Niels Elst 201 punten, Recurve

Johan Rockx 200 punten, Recurve

Sjaan Verbogt 193 punten, Recurve

Jack van Domburgh 160 punten, Long-bow (zonder vizier)

Jack Elst kwam met 238 punten tot een seizoens-best prestatie. En dat nog wel met een 6 er bij. Toch nog een 9,52 gemiddeld.

Spannend
Spannend was het tussen Ad, Johan Rommens en Alex, die telkens maar 1 puntje van elkaar eindigde. Zij zaten alle drie boven de 8,5 gemiddeld. Tussen Niels Elst en Johan Rockx was het ook close. Ook maar 1 puntje verschil, Johan precies de 8 en Niels een puntje meer. Sjaan kwam net een paar puntjes te kort voor die 8 gemiddeld. Jack van Domburgh kwam met zijn eigen gemaakte houten boog, zonder richtmiddelen, tot 6,4 gemiddeld. Niet slecht, maar zeker niet zijn beste ronde.

Programma
In week 10 (na Carnaval) is de 7e en tevens laatste ronde in deze competitie. Nog één kans voor de handboogschutters van Concordia Florebith, om een hoge score weg te zetten en zo de score te verhogen. Met het totaal van de hoogste 6 scores kan men zich plaatsen voor het Rayon Kampioenschap later dit jaar. De laagste van de 7 wedstrijden wordt dus geschrapt.

Voor meer info:
www.concordia-florebith.org [l]