Heren 1 en MC 1 zaalkampioen Hockeyclub Oudenbosch

OUDENBOSCH - Op de laatste speeldag in de zaal werden Heren 1 en MC1 kampioen!

De heren hadden een makkelijke wedstrijd tegen Don Quishoot H5 (8-1) maar daarna ging het tegen Oss H4 om in ieder geval minstens gelijk te spelen, bij verlies zou Oss op aantal gewonnen wedstrijden en doelsaldo kampioen zijn. Het werd een enerverende en uiteraard spannende wedstrijd met 2 uitstekende scheidsrechters. De heren konden standhouden en haalden met 6-6 het einde van de wedstrijd.

MC1

MC1 had het zo mogelijk nog moeilijker want zij konden zowel 1ste als ook nog 4de worden. De stand voor de wedstrijden: Were Di 22 punten, maar al klaar, MC1 en Goirle 10-21 en Zevenbergen 10-20. Het betere doelsaldo was van MC1. Nadat Zevenbergen van Goirle had gewonnen, lag de druk op Goirle en MC1 en zoals al eerder in de competitie speelden zij nu ook weer gelijk (2-2). Goirle uitgeschakeld en nu moest MC1 winnen van Zevenbergen C1 en dat lukte. Het werd 2-0 voor MC1 tot grote vreugde van het team en begeleiding. Zeker omdat het een thuiswedstrijd van Zevenbergen was.

MA1

MA1 besloot de competitie met een nederlaag tegen Etten Leur A3 (3-0) en een zege op Pelikaan A5 (6-1). Zij eindigden op de 5de plaats. MA2 verloor met 5-4 van Olympia A1 maar won net als vorige week van Pelikaan A6 (3-2). Dat kostte Pelikaan de 1ste plaats, MA2 werd 4de.

MC2

MC2 won met 5-2 van Berkel Enschot maar verloor van kampioen Were Di met 3-0. Een 3de plaats was hun deel. JC1 werd keurig 2de door een 3-3 gelijkspel tegen Etten Leur en een 5-4 overwinning op Warande. JD1 eindigde als 5de en dat is een prima resultaat, zij wonnen nog van Berkel Enschot maar verloren van Prinsenbeek met 4-1. MD1 speelde 2 prima laatste wedstrijden,eerst werd het 3-3 tegen Zundert, dat daardoor het kampioenschap verspeelde en daarna werd het ook tegen Etten Leur 3-3. De meisjes verdienen een pluim voor hun inzet en een extra pluim voor keepster Noor die beide wedstrijden heel goed keepte! Zij werden 6de in hun poule. Dames 1 verloor met 7-2 van Goes en kon ook niet winnen van Breda (3-3). Daardoor werden zij 3de.

JB1 (4de), MB2 (4de) en MB1 (laatste in een sterke poule al waren zij een paar keer dicht bij een zege).

Trainingen

De trainingen voor de jongste jeugd in de Bukehof zijn nu voorbij. De meeste trainingen zullen in de week na Carnaval beginnen. De competitie begint op zaterdag 14 maart. Het hele programma staat inmiddels al op mhco.nl. [l]