Medailles voor Heerjansruitertjes op Brabants Kampioenschap

OUD GASTEL - Afgelopen weken stonden in het teken van de Brabantse Kampioenschappen voor ponyclub De Heerjansruitertjes uit Oud Gastel.

Door verschillende selectiewedstrijden te rijden kwamen een aantal leden in aanmerking om te gaan "shinen" in Schijndel in de disciplines Individueel dressuur, individueel springen en het teamkampioenschap.

In Schijndel startten natuurlijk alleen de allerbesten van Brabant, dus hier mogen rijden is op zich al een prachtige prestatie!

Het eerste weekend stond in het teken van de Individuele dressuur. 14 ruiters en amazones van de HJR mochten hier aantreden en niet zonder succes! De beste prestaties waren voor Pip Frederikse met Debby in de klasse AB-B en Sophie Evers met Isolan in de klasse D/E-L1. Zij wonnen beide een superknappe zilveren medaille!

Het weekend erna was het de beurt aan het teamkampioenschap. Er wordt dan door een team 2 dressuurproeven, 2 springparcoursen en een afdelingsdressuurproef gereden. Het leuke is dat het ponyclub gevoel er dan helemaal is. Iedereen juicht voor elkaar en helpt elkaar door de spannende momenten heen!

De HJR was de enige ponyclub van Brabant die met maarliefst 3 teams mochten starten op deze dag. Ze gingen en ook nog met twee podiumplaatsen vandoor! HJR 1 bestaande uit Abbey May Kool, Liam Mies, Jinthe Schijven, Naomi Veraart en Imke Boden onder leiding van commandante Wies Kleiman wonnen zilver in de klasse ABC-L en HJR 3 bestaande uit Seline vd Wiel , Bo Masseurs, Lieke Vos, Lois Laros, Karlijn Brand en Jules Boden onder leiding van Nicole Vergouwen wonnen brons in de klasse CDE-L . Helaas is het boegbeeld van de afdelingsdressuur en Erelid van de HJR Toine Buckens ons een aantal weken geleden ontvallen, maar hij zou zeker ontzettend trots geweest zijn... Wat een prestatie!

Tot slot was het tijd voor de springers, 13 combinaties van de HJR hadden zich geplaatst. Door de storm verdeelt over twee weekenden.

Na spannende momenten hebben we gewoon 2 kampioenen in onze ponyclub! Zowel Tesse v.d. Meer met Flits in de klasse AB-B als Lois Laros met Hello its Me in de klasse DE-Z werden eerste en dus Brabants Kampioen! Een topdag voor allebei! We zijn als ponyclub natuurlijk supertrots! [l]