Wereldkaart met overzicht door Homico ondersteunde projecten. FOTO A. OVERDEVEST
Wereldkaart met overzicht door Homico ondersteunde projecten. FOTO A. OVERDEVEST A. Overdevest

Jubileum activiteiten Homico

HOEVEN - In de afgelopen 50 jaar heeft Stichting Homico vele projecten over de hele wereld financieel, of met goederen kunnen ondersteunen. In dit jubileumjaar 2020 zijn de landen, waar een project een donatie vanuit Bosschenhoofd heeft ontvangen, op een wereldkaart gemarkeerd.

Dit ter voorbereiding op het Jubileumevent dat Homico op woensdag 1 juli organiseert. Op die dag krijgen organisaties die in de afgelopen jaren een donatie hebben ontvangen de gelegenheid zich bij Homico aan het winkelende publiek te presenteren.

Een unieke gelegenheid voor iedereen om zelf te ontdekken welke resultaten er geboekt worden als je mensen op onze wereld kan ondersteunen in het opbouwen van een menswaardig bestaan.

De belangstelling vanuit de aangeschreven organisaties om naar Bosschenhoofd te komen is groot. Over projecten die lopen in landen als Cambodja, Gambia, Kenia, Mali, Malawi, Burkina Faso, Siërra Leone, Suriname en Nepal kunnen geïnteresseerden meer te weten komen.

Verder zal in dit jubileumjaar er een kortingsfestival worden gehouden in week 24, te weten op woensdag 10 en zaterdag 13 juni. De bedoeling is dan dat iedereen bij afrekenen 50% kassa korting krijgt op de aangekochte spullen. Opbrengst komt natuurlijk ten goede aan één of meerdere projecten die voldoet aan de beoordelingscriteria welke door Homico worden gehanteerd.

Inmiddels zijn de eerste voorstellen binnengekomen naar aanleiding van de prijsvraag die Homico onder de Halderbergse basisscholen en enkele jeugdorganisaties heeft uitgeschreven. Eind maart moeten alle plannen binnen zijn waarna de onafhankelijke jury aan de slag kan om deze te beoordelen. Met spanning kijken alle vrijwilligers en het bestuur de komende maand uit naar de ideeën hoe de jeugd denkt hoe mensen blij gemaakt kunnen worden. [l]