Pand aan West-Vaardeke onder dwang aangepakt

OUDENBOSCH - De eigenaar van het verpauperde pand aan het West Vaardeke in het centrum van Oudenbosch moet een boete van 10.000 euro betalen. De gemeente heeft hem meerdere malen verzocht een einde te maken aan de overlastgevende situatie. "Er is echter geen verandering in gekomen", zo zegt wethouder Thomas Melisse. "Om die reden leggen we nu de boete op. Deze is echter nog niet betaald." Er volgt nu een dwangbevel om de eigenaar te dwingen alsnog het verwaarloosde gebouw op te knappen en het bedrag te betalen.

DOOR VERA DE GEUS

Al lange tijd ervaren omwonenden overlast van het pand in het centrum van Oudenbosch. Het gebouw, vlakbij de onderdoorgang naar de haven, is flink verwaarloosd. Zo is er onder andere sprake van schimmel en bouwkundige gebreken. Ook het aanzicht is een doorn in het oog van buurtbewoners. Om die reden vroegen zij de gemeente Halderberge om in te grijpen middels een handhavingsverzoek. De gemeente onderzocht de situatie en kwam tot de conclusie dat handhaving op zijn plaats is.

Bouwkundige gebreken

De gemeente heeft sinds september 2019 daarom meerdere malen gevraagd om de situatie te verbeteren en de overlast voor de omgeving te stoppen. "We hebben hem gevraagd enkele bouwkundige gebreken te herstellen, maar dit is niet gedaan. De eigenaar heeft daarom een brief gekregen waarin staat dat hij binnen zes weken de dwangsom van 10.000 euro moet betalen.

Er volgde daarop een aanmaning", aldus de gemeente. Nu er nog steeds niet is betaald, volgt er een dwangbevel. [l]