Victoria'03 kan juichen na de 1-0 van Sjoerd Renne. FOTO MARIELLA AARSMAN
Victoria'03 kan juichen na de 1-0 van Sjoerd Renne. FOTO MARIELLA AARSMAN Mariella Aarsman

Victoria'03 wint doelpuntrijke kraker tegen HVV'24

OUDENBOSCH - Ondanks dat de vele ogen gericht waren op de bekerwedstrijd van komende dinsdag tegen vv Tricht, stond de competitiewedstrijd tegen hvv’24 gewoon op het programma. Het verschil op de ranglijst bedroeg voorafgaand aan het duel slechts 1 punt in het voordeel van Victoria’03, maar al eerder dit seizoen heeft gebleken dat de ranglijst in de zondag 3e klasse A niet altijd leidend is.

In de beginfase kreeg Victoria’03 kans op kans! De grootste kans kwam van Ali Boukayouth die in een 1-op-1 met de keeper het aluminium raakte en niet het net vond. Na 21 minuten beloonde Victoria’03 zichzelf eindelijk! Sjoerd Renne schoof de bal tegen de touwen en zette een verdiende 1-0 voorsprong op het bord! Niet veel later had de 2-0 er ook in kunnen liggen! Scheidsrechter de Vaan weigerde echter de bal op de stip te leggen nadat Jules Voogt van onderuit werd gehaald. Vijf minuten later lag de bal wel op de stip! De rollen waren echter omgedraaid! Jules Voogt haalde nu zijn tegenstander neer en de bal lag op 11 meter. De aanvaller van HVV’24 faalde niet en schoot het duel, qua score, weer in evenwicht.

Op slag van rust wist Jordy Nijs een gaatje te vinden in de Zeeuwse verdediging en zorgde voor een 2-1 voorsprong in de rust. Direct na rust konden de handen opnieuw op elkaar! Ali Boukayouth bracht de marge op 2: 3-1! HVV’24 gooide de er nog een dosis strijd in en drong Victoria’03 verder terug dan in de eerste helft. De 3-2 van de ploeg uit Zeeland zorgde dan ook voor de nodige spanning. Victoria’03 had zelfs een aantal katachtige reddingen nodig van keeper Stijn van Kinderen om de voorsprong binnen te houden. De spanning was om te snijden! Gelukkig was het Jari Voeten die aan alle spanning een einde bracht door de 4-2 binnen te werken.

Dinsdag trekt de Victoria’03-karavaan richting Tricht voor de 1/8e-finale in de beker tegen vv Tricht!