Smoorfrêterkusbal café Stroop maandagmiddag

BOSSCHENHOOFD - Het Smoorfrêterkusbal is echt een feestje waar veel kinderen lang tevoren naar uitkijken. Lekker allemaal weer samen rollen en rennen door het café en dansen op de muziek van de DJ’s Rik v/d Boom en Justin Raats. En voor de mama’s en papa’s is het niet minder een feestje want nu zien ze elkaar eens niet aan school maar lekker bij een happening in carnavals tenue.

Deze middag gaat het natuurlijk weer om het mooist geklede kind in de 6 gestelde leeftijdniveaus en dat geeft toch een bepaalde spanning. Maar zoals altijd is er eerst wat vermaak voor de kinderen en deze keer eens niet een Clown of zo, maar twee door de prins zelf bedachte spelletjes. Zijn eerste spel die hij de kinderen laat uitvoeren is het samenkoppelen van limonaderietjes.

Dit doen ze om een zo lang mogelijk rietje maken binnen een bepaald tijdsbestek. Diegenen die de langste hebben gemaakt zijn natuurlijk de winnaars. De rietjes worden aan de kinderen uitgedeeld en al snel zijn die overal ijverig bezig. Onder de tafels, in de hoeken, verspreid over de grond, overal zitten ze braaf zoveel mogelijk rietjes aaneen te rijgen. Het gebeurt niet dikwijls dat ze zo stil bezig zijn met z’n allen en zeker niet bij een bal.

Dan is de tijd om en komt de prins langs om te controleren wie het langste rietje heeft gemaakt. Voor de moeite krijgen alle kinderen een lekkere snoepzak dus is het weer eventjes stil, al hoor je hier en daar nog wel wat gesmak. Bij het tweede spel worden enveloppen uitgedeeld waar letters uit komen. Nu is het de bedoeling dat ze samen de letters zo moeten plaatsen dat er een spreuk uit tevoorschijn komt. En jawel hoor, met wat hulp is er plots iemand die roept “RIETJE BEDANKT!”. En al snel gaat het in koor door de hele zaal ‘rietje bedankt, rietje bedankt, rietje rietje rietje bedankt!’. Ineens krijgt ze het door en schiet vol waardoor de vreugdetranen over haar beide wangen rollen. Een groot applaus gaat door de zaal waarbij Prins Ruben memoreert dat Rietje er 20 jaar was voor de kinderen en de kinderen voor haar!

Mooist verkleed

Maar de middag is nog niet om, de mooist verklede kinderen moeten nog bekend gemaakt worden en dit zijn:
Van 0 tot 2 jaar: Jurre Heeren en Nomi Reuvers.
Van 3 tot 4 jaar: Jaylinn Broos en Aiden van Nunen.
Van 5 tot 6 jaar: Naomi Oomen en Indi Doomen.
Van 7 tot 8 jaar: Mila Hellemons en Romy Verhorik.
Van 9 tot 10 jaar: Daisy Suikerbuik en Jaimy van den Bemd.
Van 11 tot 12 jaar: Suzan Remen en Ayshaa Mohabbat.
Zij ontvangen een mooie medaille die omgehangen wordt door de jeugdraadsleden.
Hierna krijgt iedereen van café Stroop nog een lekkere frietzak met mayo en is het tijd om naar huis te gaan. Wederom een super fijne geslaagde middag.
Het verloop van deze middag is te zien op: www.smoorfreters.nl/SFreterkesbal.php [l]