Rietje Thellier wordt na 20 jaar bedankt.
Rietje Thellier wordt na 20 jaar bedankt. Toontje Flits

Rietje Thellier stopt als raadslid bedankt

BOSSCHENHOOFD - De maandagavond is met ‘Bal d’n Dorre’ meestal het drukst bezochte carnavalsbal in café Concordia. En ook dit jaar weer is het met het tot de nok volgepakt café een gezellige boel.

Het carnavalsfeest is bijna voorbij en het lijkt wel of iedereen nu nog de laatste graantjes willen meepikken voor men weer in de dagelijkse sleur terugvalt.

De avond start zo en zo goed voor Rietje Thellier als plotseling de 4 dames, Marly, Lotje, Angelique en Tanja van bouwclub de Zaandkleppers, haar een cadeau met bos bloemen aanreiken voor de fijne jaren met haar.

Hierna is het, het moment voor Prins Ruben om de uitbaters Johan en Betsie vanachter de toog vandaan te halen om ze een eerbetoon te geven voor hun gastvrijheid en onnoemelijke drive om het carnaval in Smoorfrêterslaand (Bosschenhoofd) draaiende te houden.

En Prins Ruben haalt het nog maar eens een keer aan; ‘zonder de steun van de twee cafés hier in dit kleine dorp hadden we dit allemaal wel kunnen vergeten!’.

Dank

Als dank ontvangen ze een lekker flesje “Smorelêr” en het terugkerende vaantje met het motto van dit jaar.

Hierna zijn het Justin Raats en Rik v/d Boom, de mannen vanachter het roer van de ‘DJ max Volume’ machine, die van prins Ruben een insigne krijgen omgehangen voor hun muzikale bijdrage.

Dan is er plotseling een verrassing voor Karin de Rooij die door Prins Ruben naar voren wordt geroepen en ‘en public’, onder het zingen van 'lang zal ze leven', een paar flinke smakkers krijgt omdat ze jarig is.

Feestmodus

Dan gaat de hele tent weer in feestmodus aan het hossen, meezingen of kleppen met elkaar zoals het bij een feestje altijd gaat. Intussen is er voorin ’t café iets vreemd aan de hand. Twee Aziatische dames zijn daar achter een scherm met iets bezig waarvan niemand iets snapt.

Bij navraag blijkt dat ze zijn gekomen om de mensen medisch te testen aangezien er een ‘leutvirus’ is uitgebroken schijnt te zijn. Heel toevallig zijn het wel enkel de prins, nar, pliessie en raadsleden die voor die test in aanmerking komen zodat zij onder het feestgedruis door één voor één achter het scherm een medische test moeten ondergaan.

Uitslagen

En de uitslagen liegen er niet om; de een heeft last overbeharing op de bovenlip, de ander heeft een lintworm, een derde dyslesbisch en ga zo maar door zodat ze medicamenten mee krijgen om het virus te verdrijven. En zo gaat het feest heel de avond door het tot het moment dat de voorzitter Hans Hagens het woord neemt en een paar speciale gasten aankondigt. Het is het protocol dat met puntmutsen op meteen de kabouterdans inzet.

Lijflied

Hierna neemt Prins Puntmuts het spreekijzer en roept Rietje Thellier op om naar voren te komen. Na het uitdelen van wat formulieren zingt de hele tent met volle borst ‘het kleinste vrouwke op de wereldkaart’ op de wijs van het lijflied ‘t kleinste plekse op de wereldkaart’.

Hij bedankt haar namens stichting carnaval voor haar 20 jarige inzet en haalt aan dat Rietje van iedereen houdt en iedereen van Rietje.

Na een beknopt overzicht van haar 20 jaar trouwe dienst krijgt Rietje een fotocollage met daarbij een groot glazen hart met inscriptie.

You'll never walk alone

Als ze de microfoon in haar handen gedrukt krijgt bedankt ze iedereen die al die jaren zo fijn met haar gewerkt en gefeest hebben en benadrukt nog even ‘Jullie zijn nog lang niet van me af want voorlopig blijf ik nog wel komen hoor!’.

Vlak voor de afloop van het feest onder de muziek van "You'll never walk alone" wordt een grote kring gemaakt waarin Rietje met haar man Toontje Flits met enige emotie afscheid nemen van deze geweldige avond.

Echt een ‘Bal d’n Dorre’die nog lang in het geheugen gegrift zal blijven! [l]