Lezing Muzikale vrouwen in de Barok.
Lezing Muzikale vrouwen in de Barok. Foto:

AGENDA

Vrijdag 6 maart

Boekenweekproeverij

18:30 | Bibliotheek VanNu

Op vrijdag 6 maart houdt Bibliotheek Oudenbosch een boekenproeverij, die in het teken staat van de boekenweek. Tussen 19.00 en 20:00 uur gaan we samen met Mark Buijs in gesprek over rebellen en dwarsdenkers in de literatuur. Vrijdag 6 maart van 19.00-20.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) in Bibliotheek Oudenbosch, Sint Annaplein 3. Entree gratis. Aanmelden bij de balie in Bibliotheek Oudenbosch of oudenbosch@bibliotheekwb.nl.

Kaartavonden De Flierefluiters

19:30 | Het Punt

Wijkvereniging De Flierefluiters organiseert deze winter wederom een achttal rik- en jokeravonden. Deelname staat open voor de leden maar ook voor introducés of andere niet-leden. Er zijn elke avond leuke prijzen te verdienen. Om voor de hoofdprijzen in aanmerking te komen, moet wel aan minstens 4 kaartavonden worden deelgenomen. Deze kaartavonden zijn steeds op vrijdagavond, aanvang 19.30 uur in Het Punt, Halderberg in Hoeven. De zevende kaartavond vindt plaats op vrijdag 6 maart.

Zondag 8 maart

Lezing Muzikale vrouwen

14:00 | Cuyperszaal

Speciaal op deze internationale vrouwendag organiseert de Bibliotheek samen met Ben Verschuren een lezing over Muzikale vrouwen in de Barok. Als we het over barokmuziek hebben, denken aan o.a. Bach en Vivaldi. Maar er waren ook vrouwelijke componisten zoals Barbara Strozzi en Francesca Caccini (dochter van) en natuurlijk beroemde zangeressen, ware diva's in de stijl van Callas. Reden genoeg om deze muzikale vrouwen in het zonnetje te zetten. Luisterlezing in De Cuyperszaal (onder de Basiliek) in Oudenbosch. Meer info:

www.cultuuroudenbosch.nl