Annouk Ouwerkerk uit Hoeven was zondag te zien het televisieprogramma Plezier & Passie. VIDEOSTILL RTL 4
Annouk Ouwerkerk uit Hoeven was zondag te zien het televisieprogramma Plezier & Passie. VIDEOSTILL RTL 4 Foto:

Hoevense Annouk Ouwerkerk te zien bij Plezier & Passie

HOEVEN - Annouk Ouwerkerk uit Hoeven was zondag te zien bij RTL 4. De Hoevense kreeg een cameraploeg van het televisieprogramma Plezier & Passie over de vloer om haar als jonge onderneemster te volgen. De 27-jarige Annouk heeft niet alleen een schoonheidssalon, maar ook een groothandel. Voor de productie meer dan genoeg reden om af te reizen naar Hoeven. Annouk kijkt met een goed gevoel terug op de opnames en voelt zich terecht vereerd.

DOOR VERA DE GEUS

Ondernemen zit Annouk in het bloed. Toen ze 17 jaar was startte ze haar schoonheidssalon en nagelstudio in het centrum van Hoeven op. Dat bleek geen verkeerde zet. "Mijn salon loopt al jaren goed. Daar bied ik veel verschillende behandelingen aan. Omdat ik op dat gebied niet meer uit kon breiden, was ik een beetje mijn uitdaging kwijt. Daarom ben ik vorig jaar mijn droom gaan volgen en ben ik begonnen met een groothandel en webshop in nagelproducten. Ik bied hoogwaardige nagelmerken aan."

Passie
"Ook heb ik mijn eigen lijn laten ontwikkelen, Nailaddict. Zo heb ik alles wat een nagelstyliste nodig heeft. Ook geef ik opleidingen. Van allround nagelstyliste tot perfectie trainingen en nail-art", vertelt ze enthousiast. "Het zetten van nagels is echt mijn passie. Op deze manier kan ik daar nog meer mee bezig zijn. Ook is het super leuk om andere te helpen om daar hun beroep van te maken."

Uren
Annouk is 27 jaar en heeft al tien jaar een eigen zaak.

'Wat mij betreft zitten er echt te weinig uren
in een week'

"Die jaren zijn zo snel gegaan! Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om te doen en de combinatie van de salon en de groothandel maken mijn werk afwisselend en uitdagend. Het enige waar ik op dit moment soms tegen aanloop is dat er te weinig uren in een week zitten", zegt ze lachend. Haar drive en inzet is zelfs in het nationale medialandschap niet onopgemerkt gebleven, want ze werd recent benaderd door RTL4.

Meedenken
De jonge onderneemster was wel even overrompeld door de vraag. "Gelukkig mocht ik er wel even over nadenken. Maar ik wist eigenlijk wel gelijk dat ik deze kans niet mocht laten schieten", geeft ze toe. "Ik vond de opnames heel spannend! Maar de cameraploeg stelde mij wel gerust. Alles ging rustig en er werd meegedacht over hoe alles zo mooi mogelijk op beeld komt. Het leukste vond ik dat ik zelf mee mocht denken over wat ik graag wilde laten zien. Zodat het echt een goede presentatie van mijn bedrijf werd. Ook bedachten we samen de teksten die ik ging zeggen."

Praten
Hoewel Annouk helemaal niet verlegen is, was het toch wel even wennen om een camera op haar gericht te hebben. "Het lastigste vond ik toch wel het praten voor een camera. Dat ben je helemaal niet gewend! En je weet dat je zelf heel gek klinkt als je het terug hoort! Ook moest er regelmatig een stukje opnieuw zodat zij de beste eruit konden kiezen", aldus Annouk die spreekt van een mooie, leerzame ervaring. [l]

Plezier & Passie wordt uitgezonden op RTL 4. De uitzending met Annouk wordt nog herhaald op 14 Maart 2020 om 14:00 uur en 18 April 2020 om 14:00 uur.