Sem Lazaroms, Roos Englebert en Tim Manders tijdens het looponderdeel. FOTO ROSEMARIE ENGLEBERT
Sem Lazaroms, Roos Englebert en Tim Manders tijdens het looponderdeel. FOTO ROSEMARIE ENGLEBERT Rosemarie Englebert

Roos Englebert wint zwemloop in Roosendaal

OUD GASTEL - Zondag 8 maart organiseerde WBTV de tweede zwemloop welke valt onder het zwemloopcircuit 2020. Meer dan honderd deelnemers namen deel aan deze zeer goed georganiseerde zwemloop in en rond zwembad de Stok in Roosendaal. Zoals gebruikelijk weer erg veel deelnemers uit Belgiƫ.

Op de wedstrijd 1000 meter zwemmen en 10 kilometer lopen was het de Belg Lars Baeyens in een tijd van 46.07 min. die de overwinning pakte voor Arno Lambrecht, eveneens een Belg welke 17 sec. meer nodig had. Jurgen Danen uit Oud Gastel werd 15e in 58.55 min.

Bij de dames op deze afstand ging de overwinning naar Lotte de Vet uit het Belgische Wuustwezel in een tijd van 54.02 min.

De wedstrijd over 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen werd bij dames overall gewonnen door Roos Englebert in 25.42 min. Zoals meestal gebruikelijk kwam de Gastelse als eerste uit het water na de 500 m. zwemmen waarvoor zij 6.21 min. nodig had. Zij wisselde goed en liep een zeer sterke 5 km. in een beste tijd ooit gelopen. Voor deze iets te krappe 5 km. ( 300 meter korter ) had zij iets minder dan 19 minuten nodig. Tweede werd Jeanine Kocken uit Sittard in 29.01 min.

Sem Lazaroms kwam na een zware week waarin hij op vrijdagavond nog een 1500 meter had gezwommen in 18.14 min. goed voor de dag met een 4e plaats in zijn leeftijd categorie. Sem finishte in 26.00 min.

Zowel Sem als Roos zijn in voorbereiding voor de Aquathlon ( Zwemloop ) welke in Amersfoort wordt gehouden op 29 maart. Deze wedstrijd waarbij 1000 mtr. wordt gezwommen en 5 km. moet worden gelopen geldt als kwalificatie wedstrijd voor deelname aan de EK/WK Aquathlon voor junioren en jeugd. [l]