De huidige windmolens op de Sint Antoinedijk. ARCHIEFFOTO
De huidige windmolens op de Sint Antoinedijk. ARCHIEFFOTO Archieffoto

Onrust over windmolens nabij Stampersgat blijft

STAMPERSGAT - Mochten er concrete plannen zijn voor windmolens in Moerdijk in het gebied waar inwoners van Stampersgat op uitkijken, dan zal de gemeente Halderberge ingrijpen als dit een onwenselijke situatie betreft. Dit laat het college weten als reactie op vragen van de WOS. De partij vreest de komst van windmolens op Moerdijks grondgebied, maar er blijkt nog geen concreet plan bij de gemeente Moerdijk te liggen. Om die reden kan Halderberge nog niet in actie komen.

DOOR VERA DE GEUS

De WOS wees de gemeente op de onrust die in het dorp is ontstaan betreffende windmolens op Moerdijks grondgebied. Inwoners van Stampersgat zouden hierop uit gaan kijken en de politieke partij spreekt van een ongewenste ontwikkeling.

Geen aanvraag

Wethouder Hans Wierikx laat weten dat de gemeente Halderberge een en ander heeft uitgezocht: "Het is echter zo dat er tot onze verbazing nog geen concrete plannen liggen en dus kunnen we er ook niet op anticiperen. Er is wel een wens om windmolens te plaatsen, maar van een officiƫle aanvraag is nog geen sprake. We hebben afgesproken als dat wel het geval is, dat we goed en kritisch gaan kijken of er Halderbergse belangen geschaad worden. Nu is er echter nog geen aanleiding om er al echt iets van te vinden." [l]