Afbeelding
Foto: Ferry de Bont@Twitter

Ferry de Bont neemt prijs 'voetbaltwitteraar van het jaar' in ontvangst uit handen van Aad de Mos

HOEVEN - Niemand minder dan oud-voetbaltrainer Aad de Mos heeft woensdagavond in Hoeven de beker uitgereikt aan Ferry de Bont uit Hoeven voor voetbaltwitteraar van het jaar 2019.

De Bont, alias Hoekie_B, hoorde in januari dat hij de prijs had gewonnen. De onderscheiding wordt al zes jaar uitgereikt door het magazine Staantribune en gaat naar de persoon die op voetbalgebied in een kalenderjaar opviel op Twitter. Dit kan zijn met opvallende uitspraken, interessante nieuwtjes en grappige quotes, maar ook met het plaatsen van mooie foto's.

Cynisme

Ferry de Bont twittert regelmatig met cynisme of zelfspot, en deelt ook regelmatig gebeurtenissen of grapjes uit zijn privéleven. Daarnaast is NAC de voetbalploeg waarover hij graag twittert. Zoals hij zelf schrijft is hij 'betrokken bij het wel (soms) en wee (vaak) van NAC' en geeft hij zowel opbouwende als afbrekende kritiek. Voor veel NAC-supporters is hij daarom een bekend gezicht. Ferry de Bont is sinds april 2014 actief op Twitter en heeft op dit moment bijna 8.000 volgers.

Winnaar

Aad de Mos, met KV Mechelen in 1988 als trainer winnaar van de Europacup II, en ooit de eerste winnaar als voetbaltwitteraar van het magazine Staantribune, was woensdagavond naar het sportcomplex van vv Hoeven gekomen om de prijs - een foeilelijke beker, aldus Ferry de Bont zelf - uit te reiken. De Bont traint daar de jeugd van vv Hoeven. [l]