Afbeelding
Foto: Vera de Geus

28 mensen willen burgemeester van Halderberge worden

OUDENBOSCH - Op de vacature van burgemeester in de gemeente Halderberge zijn 28 sollicitatiebrieven binnengekomen bij de Provincie Noord-Brabant.

Onder de 28 sollicitanten bevinden zich 12 vrouwen en 16 mannen. 22 sollicitanten zijn (oud)burgemeesters of (oud)wethouders. Zes sollicitanten zijn afkomstig uit de particuliere sector of vrije beroepen. Deze kandidaten combineren hun beroep in veel gevallen met een of meer politiek-bestuurlijke nevenfuncties.

Vertrouwenscommissie

De vertrouwenscommissie gaat de komende tijd in gesprek met de kandidaten om daarna een keuze te maken. De Provincie Noord-Brabant verwacht voor de zomer bekend te kunnen maken wie de nieuwe burgemeester van de gemeente Halderberge wordt. Omdat hierbij strikte geheimhouding geldt, wordt in een besloten vergadering door de gemeenteraad een aanbeveling gedaan aan de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Die bespreekt vervolgens de aanbeveling met de minister van Binnenlandse zaken, die op haar beurt de voordracht aan de Koning voorlegt.

Vanwege haar gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk, besloot eind november Jobke Vonk-Vedder per direct haar functie als burgemeester van Halderberge neer te leggen. Heleen van Rijnbach-de Groot, onder andere oud-burgemeester van Etten-Leur, neemt waar totdat de nieuwe burgemeester geïnstalleerd is. [l]