Actie Amnesty Halderberge in Hoeven succesvol

HOEVEN - Op 8 maart heeft Amnesty Halderberge handtekeningen verzameld voor de vrijlating van de Iraanse Saba Kordafshari. Saba voerde actie tegen de verplichte hoofddoek. Ze werd hiervoor opgepakt.

Om een bekentenis af te dwingen, dreigde de politie haar moeder te arresteren. Saba kreeg een zak over haar hoofd waarna ze de stem van haar moeder in de kamer naast haar hoorde. Daarop "bekende" ze dat ze een strafbaar feit heeft begaan en kreeg 24 jaar gevangenisstraf.

Afgelopen zondag stond Amnesty Halderberge met de gele stand bij de Albert Heijn in Hoeven handtekeningen te verzamelen. Samen hebben we 200 handtekeningen verzameld! Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt: Dank je wel. Een mooi succes!

Alle handtekeningen die Amnesty International (wereldwijd) verzamelt ondersteunen de oproep aan het Iraanse hoofd van de rechtelijke macht in Iran om Saba Kordafshari onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Voor de vrouwelijke ondertekenaars had Amnesty Halderberge een aardigheidje klaarliggen.

Deze week is het de jaarlijkse collecteweek van Amnesty International. Met de opbrengst komt Amnesty wereldwijd in actie voor slachtoffers van onderdrukking, geweld en discriminatie. Uw gift geeft mensen vrijheid! www.halderberge.amnesty.nl. [l]