Alle scholen in Halderberge zijn dicht, de schoolpleinen zijn leeg. FOTO CONNY VAN CAAM
Alle scholen in Halderberge zijn dicht, de schoolpleinen zijn leeg. FOTO CONNY VAN CAAM Foto: Conny van Caam

Halderberge in de ban van het corona-virus

HALDERBERGE - Alle scholen in Halderberge zijn dicht, de horeca moest zondag om 18.00 uur de deuren sluiten, sportwedstrijden worden niet gespeeld en evenementen en activiteiten zijn afgelast. Het coronavirus, oftewel COVID-19, houdt Halderberge (en de rest van het land) in z'n greep.

DOOR VERA DE GEUS

Het coronavirus grijpt om zich heen in heel Nederland en vooral in Brabant. Bij het ter perse gaan van deze krant was er officieel een besmetting in de gemeente Halderberge.bekend. Dat liet burgemeester Heleen van Rijnbach-De Groot zaterdag weten: "Diegene zit op dit moment in thuisisolatie. Wij respecteren de privacy van deze inwoner en het gezin en doen hierover verder geen uitspraken. Ik wens de patiƫnt een snel herstel toe. Ik begrijp het als er inwoners zijn die vragen hebben over deze besmetting. Ik raad daarom iedereen aan de informatie van het RIVM, veiligheidsregio en de GGD goed te volgen en hun adviezen op te volgen. Zo kunnen we allemaal ons steentje bijdragen."

Zondagmiddag kwamen er aangescherpte maatregelen voor het hele land. Tot en met 6 april zijn alle scholen dicht. Een nieuwe maatregel is dat ook alle eet- en drinkgelegenheden sinds zondagavond 18.00 uur tot en met 6 april dicht zijn. Dat geldt ook voor sport- en fitnessclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops.

Bij het ter perse gaan van deze krant is nog onduidelijk of Nederland in een 'lockdown' terechtkomt, waarbij alles op slot gaat en je zo veel mogelijk thuis moet blijven. Tot die tijd willen we u aanraden om de lokale ondernemer te steunen door vooral lokaal te kopen. Ook voor Uitgeverij de Bode is het onzeker of De Bode uit blijft komen in deze crisisperiode. Er zal sowieso wekelijks, naast de nieuwsvoorziening op internet, een digitale Bode verschijnen. Deze is terug te vinden op onze website. Kijk voor de laatste informatie en ontwikkelingen dan ook op www.internetbode.nl [l]