H. Hartbeeld omringd door prachtige Rode Beukenbomen. FOTO TON COENEN
H. Hartbeeld omringd door prachtige Rode Beukenbomen. FOTO TON COENEN Ton Coenen

Arboretum stelt de seizoenopening uit

OUDENBOSCH - In verband met de coronacrisis en de maatregelen die de overheid heeft genomen zoals het sluiten van alle musea en andere openbare instellingen, alsmede met het dringend advies afstand te houden zoveel mogelijk thuis te blijven heeft de Stichting Arboretum Oudenbosch besloten de opening van het seizoen uit te stellen. De vaste start van het seizoen op 1 april wordt uitgesteld. In afwachting van nader maatregelen van de overheid en de ontwikkeling van de crisis is nu besloten de tuin pas op 1 juni weer open te stellen voor het publiek.

Ook alle evenementen, concerten en exposities die voor de maanden april en mei in de tuin ingepland stonden gaan niet door.
Ook het meinummer van het periodiek Aesculus van de tuin zal niet verschijnen. Nummer 66 van het glossy periodiek Aesculus van de tuin verschijnt niet. Het periodiek zou in de maand bij alle begunstigers, sponsoren en adverteerders zou worden bezorgd. In verband met de coronacrisis en de maatschappelijke gevolgen waaronder het volledig wegvallen van de advertentiemarkt ziet het bestuur hier noodgedwongen van af. Het eerst volgende nummer is nu gepland voor december 2020, mits de crisis tijdig bezworen zal zijn. [l]