Boeken aan Huis. FOTO YVONNE VAN EGMOND
Boeken aan Huis. FOTO YVONNE VAN EGMOND Yvonne van Egmond

Enthousiaste reacties op thuisbreng service bibliotheek

HALDERBERGE - In lijn met de verscherpte maatregelen van het RIVM rondom het coronavirus, zijn alle vestigingen, servicepunten en haal- en brengpunten van Bibliotheek West-Brabant tot en met in ieder geval 6 april gesloten.

Ook zijn al onze evenementen tot en met 6 april geannuleerd, of verplaatst naar een later moment.

Aan huis gebracht
Omdat de maatregelen zo abrupt ingingen stonden er nog veel gereserveerde boeken voor klanten klaar. Afgelopen week hebben de medewerkers van de bibliotheek in Oudenbosch een manier gevonden om deze boeken toch veilig bij de klanten thuis te bezorgen.

Voorzorgsmaatregelen
In de bibliotheek is er door de medewerkers op gepaste afstand van elkaar en met inachtneming van alle andere voorzorgsmaatregelen hard gewerkt om alle klanten te bellen.
Iedereen die dat op prijs stelde, kreeg de reserveringen thuis bezorgd. De medewerkers spraken een dag en tijdstip af, belden aan en hingen de boeken in een tasje aan de deur. Op gepaste afstand werd gewacht tot de klant de boeken binnen haalde. De reacties waren hartverwarmend, blije volwassenen en kinderen die nu toch kunnen lezen.

Uitleentermijn
De uitleentermijn van boeken die nog bij de klanten thuis zijn, wordt automatisch verlengd totdat de bibliotheken weer open gaan. Tot die tijd gaan we er vanuit dat de klanten de boeken liefdevol zullen opvangen.

Speeltips voor kinderen
Kinderen kunnen de komende weken niet naar school. Daarom heeft de bibliotheek op de website leuke tips om deze dagen mee door te komen en ook nog iets te leren! Zo staan er tips om te leren spelen met media of te werken aan een bijzonder project.

Beleef een unieke voorleeservaring. Kijk samen op de bank naar leuke voorleesfilmpjes. Deze filmpjes prikkelen de zintuigen en nemen je mee in een bijzonder verhaal. De Bibliotheek heeft verschillende filmpjes. Kijk op de jeugdbibliotheek.nl, onze facebookpagina of op de voorleeshoek.nl

Online bibliotheek
Als lid van de Bibliotheek kun je altijd online boeken lezen en beluisteren. Gezien de bijzondere situatie de komende weken vanwege COVID-19 hebben we ook wat leuks voor iedereen die geen lid van de Bibliotheek is! ?Er zijn namelijk extra veel nieuwe luisterboeken toegevoegd. Deze zijn gratis toegankelijk voor iedereen, dus ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Meer informatie daarover staat op onlinebibliotheek.nl.

Luisteren of lezen
Kortom ook in tijden van Corona kan iedereen een boek luisteren of lezen. En zodra we weer open gaan, zien we iedereen natuurlijk graag weer in de bibliotheek. [l]