Diverse alternatieven voor het Alzheimer Café

OUDENBOSCH - In verband met coronamaatregelen zijn de Alzheimer Cafés die de komende tijd in Oudenbosch zouden worden gehouden tot nader order afgelast. Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant streeft ernaar de bezoekers van haar Alzheimer Cafés op andere wijzen zo goed mogelijk te helpen met vragen over dementie.

Daarom houden de coördinatoren van de Alzheimer Cafés en de belangenbehartigers van de organisatie elke week een telefonisch spreekuur.

Tevens wordt, in samenwerking met het Dementienetwerk West-Brabant, op maandagavond 20 april tussen 19.30 en 20.30 uur een Online Alzheimer Café georganiseerd.

Telefonisch spreekuur

Het telefonisch spreekuur vindt plaats vanaf 20 april elke maandagavond (19.00 tot 20.30 uur).

Belangstellenden voor deze mogelijkheid van vragen stellen of het voeren van een gesprekje, kunnen contact opnemen met:

Ruud van den Eeden (coördinator Alzheimer Café) 076 503 5341 of Annelie van Ghert (Belangenbehartiger) 06 537 30504.

Online Alzheimer Cafés

Het online Alzheimer Café van maandagavond 20 april (19.30-20.30 uur) heeft als thema corona & dementie. Deskundigen zitten die avond klaar om uw vragen over dit onderwerp te beantwoorden.

Uniek

Het Online Alzheimer Café is voor West-Brabant en vele andere regio’s uniek.

Deelname live-uitzending

Bij interesse voor deelname aan de online live-uitzending: U meldt zich vooraf aan met een email op info@dementienetwerkwb.nl. In uw berichtje geeft u uw naam en woonplaats op.

Daarna ontvangt u een mail met instructie hoe verder te handelen (Uiteraard wordt met uw gegevens vertrouwelijk omgegaan).

De weken daarna

In het geval dat de corona maatregelen langer duren, gaan wij ook in de weken daarna verder met uitzenden. Informatie hierover leest u in de diverse nieuwsbrieven en op de website van Alzheimer West-Brabant.

Mocht u de uitzending hebben gemist, dan kunt u deze vanaf dinsdag 21 april op internet terugzien. Daarvoor bezoekt u www.dementienetwerkwb.nl/dementie-corona.

Nadere informatie

Informatie over het telefonisch spreekuur en het Online Alzheimer Café staat vermeld op de website van Alzheimer West-Brabant: www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-brabant.[l]