Aldi waarschijnlijk niet even naar Nijverheidsweg

OUDENBOSCH - De kans is groot dat Aldi niet eerst een noodwinkel opent aan de Nijverheidsweg. Eind mei beslist de gemeenteraad over de verhuizing naar de locatie van het voormalige Handelscentrum aan de Bosschendijk. "Als Aldi groen licht krijgt, kan het snel gaan", zo voorspelt wethouder Hans Wierikx. Op het plan kwamen zes zienswijzen binnen, waarvan een aantal gezamenlijk. Met name ondernemers uit het centrum vrezen het vertrek van Aldi aan de haven.

DOOR VERA DE GEUS

Op 14 maart 2018 is al een overeenkomst gesloten met Aldi voor het realiseren van een nieuwe supermarkt aan de Bosschendijk in Oudenbosch. Belangrijk hierbij was dat er een goede invulling gevonden moest worden voor de achterblijvende locatie aan de Oost-Vaardeke. Die invulling werd gevonden in Boekenvoordeel waardoor een en ander in gang gezet kon worden.

"Inmiddels heeft het plan ter inzage gelegen', vertelt Wierikx. "Er kwamen zes zienswijzen op. Dat betreft overigens meer dan zes mensen, want zo kwam er een gezamenlijke reactie van de lokale ondernemers. We hebben deze allemaal bekeken, gewogen en verwerkt. Er ligt dus een aangepaste wijziging bestemmingsplan. Dat kan nu naar de raad." De raad buigt zich 26 mei, al dan niet digitaal, over het plan waar aardig wat weerstand tegen is.

Wierikx verwacht dan ook dat er aardig wat discussie in de raad zal zijn. "Nee, het is geen hamerstuk, Zeker niet. Maar als de raad akkoord gaat, kan het snel gaan. Om die reden is het zo goed als zeker dat Aldi niet meer een tussenstop zal maken op de Nijverheidsweg. Dat was eerst de bedoeling, maar dat is niet nodig als de raad eind mei akkoord gaat." [l]